Donderdag 29 oktober

De programma onderdelen van Data Studio en Data Talks vinden plaats in de Data Live Dome op de Parade. De side events vinden elders in de stad, bij één van onze partners, plaats.

10.00 – 10.45 uur Challenge studenten Overheid

Aan welke gave data gerelateerde projecten kun je werken bij de overheid?

11.00 - 11.45 uur Challenge studenten Overheid

Aan welke gave data gerelateerde projecten kun je werken bij de overheid?

13.00 – 14.00 uur JADS Lecture Ondernemerschap

14.00 - 15.00 uur Kansen van Datagestuurd Ondernemen

  • Terugblik op en plannen rond het JADS MKB Datalab en Avans Digitale Werkplaats

Marcel Lambregts, directeur Bedrijven Rabobank 's-Hertogenbosch e.o. tevens voorzitter van St. Driven by Data.

  • Keynote – een ondernemer aan het woord over de kansen van ‘datagestuurd ondernemen’.

15.00 - 17.00 uur MKB Data Science Top 50 - Award show

Tijdens de Data Week vindt de tweede editie plaats van het MKB Data Science TOP 50 evenement georganiseerd door Florijnz Corporate Finance, De Breed & Partners, het MKB Datalab, onderdeel van Jheronimus Academy of Data Science (JADS) én de data gemeente van Nederland, gemeente 's-Hertogenbosch.

Een door Florijnz MKB Data Science gemaakte rapport bevat een alfabetische volgorde van de 50 snelst groeiende MKB Data Science organisaties binnen Nederland. De exacte ranking wordt bekend gemaakt tijdens de award show. De Top 3 snelste bedrijven ontvangen een award en prijzencheques met interessante groeiprijzen.

Er is een inspirerend verhaal van Eric Postma – hoogleraar Kunstmatige Intelligentie. Het evenement wordt gepresenteerd door Chazia Mourali.

18.30 - 20.30 uur Wie wint de vijfde Stuiveling Open Data Award?

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) reikt dit jaar voor de vijfde keer de Stuiveling Open Data Award (SODA) uit. De award beloont de beste toepassing die gebruikmaakt van open data van de Nederlandse overheid met 20.000 euro. Dit kan bijvoorbeeld een website of app zijn. Omdat het een jubileum editie is, besteden we ook aandacht aan eerdere finalisten en winnaars.

Wil jij weten wat je met open data kunt? En ben je benieuwd naar de spannende ontknoping van SODA2020? Kom dan naar de award uitreiking van de Stuiveling Open Data Award.

Binnenkort volgt meer informatie over de sprekers tijdens de award ceremonie.

09.00 – 10.00 uur Rondetafelgesprek

De optimalisatie van E-participatie: inspraak avonden, de wijk in - nieuwe tool - Mett - e-participatie module. Haal bij publiek op: hoe is het bevallen, waar loop je tegenaan, wanneer wel, wanneer.

11.00 – 12.00 uur Data & Ethische vraagtukken: in gesprek met jongeren

14.00 – 14.45 uur Rondetafelgesprek

Over talentontwikkeling met studenten, overheid, etc. Thema’s o.a. competenties, arbeidsomstandigheden en loopbaanontwikkeling, wat vindt de jongere belangrijk en werkgever versus potentiele werknemer: is er een match in aanspreken?

15.30 – 16.15 uur Aanbieden van Techniek Oriëntatie Trajecten voor kwetsbare groepen in de arbeidsmarkt

Samen met InnAut bereidt SPARK Makers Zone zich voor op het aanbieden van Techniek Oriëntatie Trajecten voor kwetsbare groepen in de arbeidsmarkt in de regio ’s-Hertogenbosch. Het programma is gericht op technische vaardigheden waarmee de kans op verwerven van een duurzame betrekking wordt vergroot.Tijdens dit rondetafelgesprek komt een geplaatste cliënt aan het woord en wordt daarna het gesprek met de deelnemers aangegaan over mogelijkheden en ‘beren op de weg’.

16.30 - 18.00 uur Pitches finalisten Stuiveling Open Data Award

De finalisten van de wedstrijd voor de Stuiveling Open Data Award (SODA) presenteren tijdens deze sessie hun open data toepassing aan de jury. Van welke open data van de Nederlandse overheid maakten zij gebruik? En welke maatschappelijke meerwaarde biedt de toepassing? Tijdens de pitches kom je alles te weten over de open data toepassingen van de finalisten.

Meer weten over SODA? Bekijk de website.
Meedoen aan SODA? Stuur jouw open data toepassing uiterlijk 5 oktober in.

 

(IM)POSSIBLE BODIES: (virtuele) expositie + programma

(IM)POSSIBLE BODIES is een interactieve ervaringstentoonstelling over cyborgs, data en kunstmatige intelligentie, op locatie in ’s-Hertogenbosch én online, van 23 oktober tot 1 november. Cyborgs zijn versmeltingen tussen mens en machine. Door protheses en implantaten, smartphones en digitale twins zijn we alllemaal cyborgs. Maar hoe ziet onze toekomst met steeds meer nieuwe technologieën eruit? Duik in de multidimensionale ervaring van (IM)POSSIBLE BODIES en ontdek wat het betekent om cyborg (en om mens) te zijn!

• Tentoonstelling met augmented reality (AR), interactieve virtual reality (VR)-installaties en bewegende sculpturen.  (entree)

• Digitale kunstwerken in een meeslepende virtuele ervaring, online via de laptop en via een speciale app: www.impossiblebodies-experience.nl. (gratis)

• AR City tour via VVV. (gratis)

• Uitgebreid contextprogramma. (gratis)

Website van Impossible Bodies