Het evenement vindt plaats op het Stadskantoor, Wolvenhoek 1 in ’s-Hertogenbosch. De side events vinden elders in de stad, bij één van onze partners, plaats.
Corona gaf online participatie overduidelijk een flinke boost dit jaar. Maar, is het daarmee een hype, of een kans om daadwerkelijk onze aanpak duurzaam te vernieuwen? Aan de hand van drie sprekende en Bossche voorbeelden laat wethouder Roy Geers zien dat e-participatie heel succesvol kan worden ingezet. En dat het een schat aan data oplevert die we niet meer moeten willen missen. Gebiedsontwikkeling kán niet meer zonder online participatie, is onze stelling. Leer van onze ervaringen en draag ook actief bij tijdens dit interactieve studiogesprek.
Documentaires als ‘The Social Dilemma’ laten zien dat onze aandacht op sociale media veel geld waard is. ‘Als je niet voor een dienst betaald, dan ben jij het product dat wordt verkocht.’ Om onze aandacht vast te houden voeren algoritmes ons vooral content die we leuk vinden. Dit geeft een eenzijdig wereldbeeld. In hoeverre zijn jongeren hiervan op de hoogte? Ervaren ze dit als een probleem? En hoe denken zij dat het anders kan? Onder leiding van Rudy van Belkom (Toekomstonderzoeker, Stichting Toekomstbeeld der Techniek) gaan 4 jongeren met elkaar en het (online) publiek in gesprek over thema’s als verantwoordelijkheid, rechtvaardigheid en zelfbeschikking. Hoe democratisch is de inzet van data eigenlijk?
De Rijksoverheid beschikt over veel data om diensten te kunnen verbeteren en als onderbouwing van beleid. Voor ‘datawroeters’ liggen hier veel kansen en mogelijkheden! Laat je inspireren door een korte schets van IT-uitdagingen bij het Rijk, luister naar ervaringen van een jonge professional én waag je aan één van de datapuzzels.
Tijdens deze lezing zal hij uitgebreid ingaan op de mate waarin data al worden ingezet door ondernemers – jong en oud, klein en groot – en in hoeverre dat bijdraagt aan hun succes. Tipje van de sluier: Voor een definitieve doorbraak van data zullen meer ondernemers bekend moeten raken met de mogelijkheden en wat een goede toepassing van hen vraagt.
Tijdens de Data Week vindt de tweede editie plaats van het MKB Data Science TOP 50 evenement georganiseerd door Florijnz Corporate Finance, De Breed & Partners, het MKB Datalab, onderdeel van Jheronimus Academy of Data Science (JADS) én de data gemeente van Nederland, gemeente 's-Hertogenbosch.
Een door Florijnz MKB Data Science gemaakte rapport bevat een alfabetische volgorde van de 50 snelst groeiende MKB Data Science organisaties binnen Nederland. De exacte ranking wordt bekend gemaakt tijdens de award show. De Top 3 snelste bedrijven ontvangen een award en prijzencheques met interessante groeiprijzen.
Er is een inspirerend verhaal van Eric Postma – hoogleraar Kunstmatige Intelligentie. Het evenement wordt gepresenteerd door Chazia Mourali.
Dit jaar reikt het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor de vijfde keer de Stuiveling Open Data Award (SODA) uit. De SODA, vernoemt naar de vorige president van de Algemene Rekenkamer, biedt een podium voor de inspanningen van overheidsorganisaties en hergebruikers van open data. Jaarlijks wint de meest innovatieve toepassing 20.000 euro. In deze jubileumeditie komen oud winnaars aan bod, onderstreept de huidige president van de Algemene Rekenkamer Arno visser het belang van open data, presenteren de finalisten zich en het belangrijkste: de winnaar van SODA2020 wordt bekend gemaakt!
(IM)POSSIBLE BODIES is een interactieve ervaringstentoonstelling over cyborgs, data en kunstmatige intelligentie, op locatie in ’s-Hertogenbosch én online, van 23 oktober tot 1 november. Cyborgs zijn versmeltingen tussen mens en machine. Door protheses en implantaten, smartphones en digitale twins zijn we alllemaal cyborgs. Maar hoe ziet onze toekomst met steeds meer nieuwe technologieën eruit? Duik in de multidimensionale ervaring van (IM)POSSIBLE BODIES en ontdek wat het betekent om cyborg (en om mens) te zijn!
• Tentoonstelling met augmented reality (AR), interactieve virtual reality (VR)-installaties en bewegende sculpturen. (entree)
• Digitale kunstwerken in een meeslepende virtuele ervaring, online via de laptop en via een speciale app (gratis).
• AR City tour via VVV. (gratis)
• Uitgebreid contextprogramma. (gratis)
Werkgroep Maatschappelijke acceptatie en Inclusie NL AIC
Een inspirerend online programma over de aspecten van Mensgerichte Artificiële Intelligentie (human centric AI). Het programma start om 14.00 uur en duurt tot 16.30 uur.
Middagvoorzitter Simone van Trier prikkelt ons met deze onderwerpen:
Je kunt je aanmelden via de open link.
Locatie: online te volgen via livestream
Nederland zit middenin een technologisch revolutie. Nieuwe Technologieën gaan onze levens de komende jaren drastisch veranderen. Veel banen verdwijnen, maar er komen ook nieuwe banen bij. Mensen moeten zich aanpassen, omscholen en ontwikkelen om in een nieuwe werkelijkheid mee te kunnen. Wat is hiervoor nodig en kunnen we ook eens uit een andere vijver vissen? Met andere woorden: hoe zorgen we voor een ander perspectief op talent. Tijdens deze middag nemen wij de bezoekers mee in een rondetafelgesprek met als belangrijkste thema: een ander perspectief op (technisch) talent. Hoe kijken we naar talent en past dit nog bij de huidige tijdsgeest? Veel mensen herkennen zich niet meer in de huidige werkwijze van bedrijven en overheden en voelen zich als gevolg hiervan niet gewaardeerd en haken af. Een ander perspectief, waarin iedereen mee kan doen is noodzakelijk. Gelukkig zijn er veel verschillende initiatieven (open hiring, buitenboordmotor, talentenpaspoort) die bijdragen aan dit nieuwe perspectief; een lonkend perspectief in een veilige omgeving, gericht op wie je bent en niet op basis van je cv. In de SPARK Makers Zone werken we iedere dag aan deze toekomst samen met partner InnAut: een technisch sociale onderneming die mensen begeleidt naar een baan of opleiding binnen de techniek. De focus ligt op mensen die zichzelf herkennen in autistische kenmerken, geen (aansluitende) baan hebben en die een interesse hebben in techniek. InnAut is ervan overtuigd zijn dat iedereen op zijn eigen manier waarde toevoegt aan de samenleving. Dit vraagt om Overige onderwerpen die aan bod komen zijn het talentenpaspoort en open hiring.
Dit evenement is voor iedereen, na inschrijving, gratis toegankelijk.
De Kennisdag is een coproductie van VSG, Sport innovator, gemeente ’s-Hertogenbosch en TAG Movement en maakt onderdeel uit van de ”Den Bosch Data Week”. Deze volledig online- ingerichte Sport en Data dag is besloten en bedoeld voor beleidsmakers, bestuurders en adviseurs die de mogelijkheden van het gebruik van data beter willen leren kennen en/of ermee aan de slag willen. We starten de ochtend met inspirerende sprekers die u meenemen in het nut, de noodzaak, mogelijkheden en beperkingen van het werken met data ten behoeve van het lokale sportbeleid. Vervolgens worden er een aantal inspirerende praktijkvoorbeelden van datagebruik gepresenteerd uit het brede werkveld van sport en bewegen.
08.45 uur Welkom door Wethouder sport Huib van Olden, gemeente ‘s-Hertogenbosch
De zin en onzin van Data, Ander de Keijzer; Lector Avans Hogeschool;
09.15 uur Gebruik van data-analyse in de sport, Jorn Knops, Coördinator Sports Intelligence, NOC*NSF
09.45 uur Luchtkwaliteit (aerosolen) meten en monitoren, Tom Koenderman, oprichter Cloud Garden, indoor klimaat specialist Cloud Garden
10.30 uur Pauze
10.45 uur Inzet van camera ’s ten behoeve van slim onderhoud van sportparken in Amsterdam; Wim van Deijzen; CEO VCS Observation
11.30 uur Ethische en juridische aspecten van gebruik van data, Joris Voorhuis, advocaat bij Marxman Advocaten & VSG
12.15 uur Move 070 App; innovatief platform App, Chester Berkel, Projectmanager Datamanagement, gemeente Den Haag
13.00 uur Waarde van sport (in euro’s), Karin van der Maat, Accountmanager Kenniscentrum Sport & Bewegen
14.00 uur “Brainhacks”, de wereld van het nieuwe ondernemen, Met Giel de Winter en Arko van Brakel.
16.00 uur Einde