Data en Ethiek: ❤ van AI Summit

Op donderdag 31 oktober vindt in de Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch de Data en Ethiek: ❤ van AI Summit plaats. Deze dag maakt onderdeel uit van de Den Bosch Dataweek en wordt georganiseerd door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), de gemeente ’s-Hertogenbosch en de VNG. Deelnemers worden er op de hoogte gebracht van actuele ontwikkelingen op het snijvlak van data, technologie en ethiek. We gaan niet alleen in gesprek, maar ook samen aan de slag. Dat doen we via verschillende workshops, ‘crowd consulting’-sessies, AI-belevingen, lezingen en dialogen. Centraal staat de uitwisseling van kennis en ervaringen, zodat iedereen met nieuwe inspiratie en inzichten naar huis gaat.

Meld je direct aan

Voor wie?

De Data en Ethiek: ❤ van AI Summit is voor professionals op het gebied van data, ethiek en nieuwe technologieën, waaronder AI. Denk hierbij aan bestuurders, dataspecialisten, beleidsmedewerkers, juristen en communicatiespecialisten van alle overheidsorganisaties.

Waarom moet je hier bij zijn?

De dialoog over data, ethiek en nieuwe technologie is belangrijker en actueler dan ooit. We hebben het niet langer over morgen, maar over vandaag. Op beleidsniveau zijn de laatste tijd al belangrijke stappen gezet. Onlangs is bijvoorbeeld de geactualiseerde versie gepresenteerd van de Agenda Digitale Overheid, NL DIGIbeter. Gerelateerd daaraan zijn de Data Agenda Overheid (NL DIGITAAL) en de Beleidsbrief AI, publieke waarden en mensenrechten. Samen vormen deze beleidsdocumenten de inhoudelijke basis voor de Summit.

Door middel van een divers en inspirerend programma geven we een extra, praktische impuls aan de dialoog over data, ethiek en AI. Dat doen we aan de hand van voorbeelden binnen actuele en belangrijke thema’s. Denk daarbij aan mogelijkheden voor de bestrijding van ondermijnende criminaliteit, de aanpak van schulden en armoedeproblematiek en de energietransitie. Maar ook aan de gevolgen van HR analytics, slim speelgoed en de invloed daarvan op identiteit en opvoeding, en de gevaren van persuasive technologies en beeldmanipulatie.

Spannende dialogen en een topcast

De Summit vindt plaats in de Verkadefabriek, een populair filmtheater in het hart van Den Bosch. We laten ons daar de hele dag inspireren door de filmwereld. We zoomen in en uit en voeren spannende dialogen aan de hand van verschillende scenario’s. De toekomst is moeilijk te voorspellen, dus een cliffhanger kunnen we niet uitsluiten. De cast is in ieder geval top, met onder meer burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch (gastheer), staatssecretaris Raymond Knops van BZK en Paul Nemitz, hoofdadviseur departement Justitie van de EC en aanjager van de AVG.

De komende tijd wordt stap voor stap het volledige script voor de dag bekendgemaakt. Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie. 

Benieuwd naar de sprekers tot nu toe?
Bekijk de sprekers hier. 
Bekijk het definitieve programma hier.

Aanmelden

Wil je er bij zijn op 31 oktober? Meld je dan snel aan via deze link. Workshops kies je ter plekke en hierbij geldt vol = vol.]