Data Week in Den Bosch

De doorbraak van data!

Van 26 t/m 31 oktober wordt de derde editie van de Data Week in Den Bosch gehouden. Juist in een tijd waar data en digitalisering zo cruciaal zijn voor de manier waarop de samenleving reageert op een ongekende crisis. Meer dan ooit zoeken we naar betekenisvol gebruik van data, naar de waarheid, objectiviteit en veiligheid. Data is niets zonder het slim toe te passen. Je kan producten voor je laten denken of je laten ondersteunen bij dagelijkse behoeften. Maar wel altijd op een verantwoorde manier, waarbij de grondrechten van de mens worden beschermd.

Dit jaar verrassen we met een hybride concept! Je vindt hier de meest innovatieve augmented reality oplossingen binnen een modern online platform. Hiermee is de Data Week 2020 één van de eerste landelijke evenementen van dit jaar om te laten zien hoe veerkracht er echt uit ziet. 

Doe mee en win!
Den Bosch is Data Stad, wist je dat al? Overal (thuis en op straat) vind je data toepassingen. Een stoplicht dat aftelt, de buienradar app… en wat te denken van de stappenteller. Download snel de Data Week kleurplaat en lever jouw eindresultaat in bij het Stadskantoor aan de Wolvenhoek. Wie weet win jij een smartwatch voor kinderen tussen de 5 en 13 jaar. Uiteraard houden wij bij het beoordelen van de inzendingen rekening met je leeftijd en in welke groep je zit. Heel veel succes en plezier!

Kleurplaat Den Bosch Data Week

Of je wieg er nu heeft gestaan of niet, een Brabander ben je in je hart. Beantwoord de vragen en deel jouw gegevens in deze bijzondere test en kom erachter hoe Brabants jij écht bent. Te openen via Chrome/Firefox.

Test hier hoe Brabants jij bent!

Podcast

In deze Dataloog praten we met Eric Postma en Stephan Glerum over het programma van de Data Week.

Interactie

In het Stadskantoor (Wolvenhoek 1) bouwen we een Data Studio. Om heel beperkt voor genodigden ontmoetingen te faciliteren en als decor voor de interactieve, online programmering.

  • Er is ruimte voor interviews met bijzondere gasten en media. Spraakmakende cases uit de praktijk en succesvolle samenwerkingsverbanden worden gepresenteerd. Toegelicht door toonaangevende sprekers.
  • Door de interactieve programma onderdelen krijgen inwoners, studenten en ondernemers de kans om met elkaar de dialoog aan te gaan.
  • Het biedt dé mogelijkheid voor ondernemers en studenten om dat wat zij hebben ontwikkeld of bedacht te presenteren. Het zijn vernieuwende producten of diensten die door data tot nieuwe mogelijkheden leidt of maatschappelijke, economische, culturele of sociale oplossingen biedt.

Naast de programmering in de Data Studio zijn er gedurende de week vele side events. Voor de diverse doelgroepen (overheid, onderwijs, bedrijven, talenten) is er een uitgebreid aanbod van inspirerende sprekers, demonstraties en workshops verspreid over diverse locaties in de stad. Maatschappelijke uitdagingen, waarin data een belangrijke rol spelen, komen aan de orde. Je kunt dan denken aan bijvoorbeeld mobiliteit, energie & duurzaamheid, gezondheid, veiligheid en agri & food.

Maar ook Kunst & Data heeft ook een plek in de Data Week. De verbinding met publiek wordt in samenwerking met culturele instellingen en onderwijs georganiseerd door visualisatie en sonificatie van data en discussies over het verantwoord gebruik van data.

Programma

Bekijk de gedetailleerde programmering van de Data Week in Den Bosch via onderstaande buttons. De programma onderdelen van Data Studio en Data Talks vinden plaats in het stadskantoor van de gemeente ’s-Hertogenbosch. De side events vinden elders in de stad, bij één van onze partners, plaats.

Totale programmering

Partners

Gemeente ’s-Hertogenbosch, Provincie Noord-Brabant, de Jheronimus Academy of Data Science – gesticht door de universiteiten van Eindhoven en Tilburg – en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijk Relaties vormen de solide basis van de Data Week. Samen met co-partners als de Bossche Investerings Maatschappij (BIM), Avans Hoge School, SPARK Makerslab en het Driven by Data platform wordt een gevarieerd programma geboden aan een brede doelgroep van burgers, bedrijven, instellingen, talent en overheidsprofessionals. Onze kennis partners deze week zijn onder andere de NL AI Coalitie, Tech Tegen Corona, Gemeente Tilburg, City Deal Kennismaken en de VNG. Sponsors van deze week zijn Interconnect, Brand Loyalty en Capgemini, maar ook diverse communicatie partners als NL Digital, Brabant Brainding en Mindlabs maken het evenement breed gedragen. In een wereld gedreven door data ambieert de Data Week om in 2030 zowel nationaal als internationaal toonaangevend te zijn als kennis-, netwerk, communicatie en showcase event rond de toepassing van data.

Founding partners

Co-partners

Kennispartners

Sponsoren

Data stad

Den Bosch is in toenemende mate toonaangevend in:

  • het bouwen van netwerken om goed samen te werken en kennis te delen
  • het snel boeken van succes met het opstarten van nieuwe data initiatieven en -bedrijven
  • het voorloper zijn in data onderwijs en vooraanstaande bedrijven in data
  • het leveren van concrete producten en diensten waar data op een slimme manier bij wordt ingezet
  • toch altijd oog te houden voor de mens door voortdurend in gesprek te blijven met de samenleving.

Over DBDW

26 t/m 31 oktober vindt de derde editie van de Data Week in Den Bosch plaats op diverse locaties in de stad! Laat je inspireren door wat er allemaal met data kan. Hoe het je kan helpen, waar je het kunt inzetten en wat het je brengt. Ervaar hoe het is om de kansen met data te benutten. In Den Bosch kan het. 

Contact

Wil je meer informatie? Stuur dan een e-mail naar denboschdataweek@s-hertogenbosch.nl en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.