Cultuurstad

Cultuurfondsen

De gemeente ’s-Hertogenbosch ondersteunt interessante, culturele plannen en projecten middels (mede)financiering, netwerk en kennis. Er zijn drie verschillende projectfondsen met elk een eigen doelstelling: Fonds Landelijk Onderscheidend, Fonds Lokaal Effectief en Fonds Pop-Up.

Makers, kunstenaars, professionele en amateurgezelschappen, creatief ondernemers en culturele organisaties van allerlei pluimage uit Den Bosch maakten al aanspraak op de cultuurfondsen. Met welke drijfveren en ambities zijn ze begonnen? Hoe regelen ze financiering en hoe besteden ze het geld? En welke impact maakt hun project op onze cultuurrijke en sociale stad? Op deze pagina lichten we de initiatiefnemers en hun cultuurprojecten uit.

Lees meer over de cultuurfondsen

Sfeerfoto van RAUWKOST festival

Cultuurstad van het Zuiden

Welkom in een eeuwenoude binnenstad vol historische steegjes. Welkom bij rauwe industriële hotspots op de Tramkade. Op de Binnendieze in een bootje onder de huizen door. Bij de mooiste exposities in Het Noordbrabants Museum en Design Museum Den Bosch. Welkom in de vele restaurants in de Korte Putstraat en de gezellige cafés in de Uilenburg. Bij het internationale Theaterfestival Boulevard en bij Jazz in Duketown. In de geboorteplaats van Jheronimus Bosch.

Welkom in de stad waar elke dag wat cultureels te beleven valt: het gastvrije en bourgondische ’s-Hertogenbosch. Cultuurstad van het Zuiden.

VVV Visit Den Bosch

Sfeerimpressie van Food Truck Festival TREK