Zomer in het Grafisch Atelier

's-Hertogenbosch 3 juli 2019 – Deze zomer organiseert het Grafisch Atelier Den Bosch workshops voor jong en oud. Kinderen kunnen op een speelse manier kennismaken met grafische technieken en met een echte drukpers werken. Voor volwassenen is er de ‘Drukproeverij’, een driedaagse cursus om verschillende technieken te leren.

Zomerdrukte
Zomerdrukte is een kinderworkshop waarbij kinderen van 8 t/m 12 jaar aan de slag gaan met de drukpers. Je krast je tekening op een plaatje en wrijft inkt in de lijntjes. Dit druk je af onder de pers, zodat je tekening in spiegelbeeld op het papier terecht komt.
Data en tijd: 5 of 23 augustus van 14.30-16.00 uur.

Zomerproeverij
Wil je iets om je tanden in te zetten? Dat kan met de zomer Drukproeverij. In deze 3-daagse cursus beleef je alle grafische technieken in vogelvlucht. Het is proeven aan de verschillende smaken: doordruk, diepdruk en hoogdruk. De cursus is geschikt voor mensen zonder ervaring. Na deze proeverij heb je aan de basisdruktechnieken kunnen snuffelen, en heb je een goed idee welke smaken het meest bevallen.
Data en tijd: 7, 8 en 9 augustus, steeds van 13.00- 17.00 uur.

Over het Grafisch Atelier
Het Grafisch Atelier Den Bosch bestaat al 35 jaar, nagenoeg op dezelfde locatie in de Willem Twee fabriek. Het is een werkplaats waar iedereen die wil werken en experimenteren met grafische technieken (zeefdruk, ets, lithografie etc.) welkom is. Kunstenaars, grafisch ontwerpers, illustratoren, amateurs en andere geïnteresseerden kunnen zes dagen per week terecht in de mooiste grafische werkplaats van Nederland om zelfstandig te werken, cursussen en workshops te volgen. Het Grafisch Atelier organiseert daarnaast jaarlijks meerdere grafische kunst exposities. Tussen 6 juli en 4 augustus is het Grafisch Atelier gesloten.

Het Grafisch Atelier Den Bosch