Welk idee heb jij voor de Sluiswachterskade?

Van de Sluiswachterskade willen we een aantrekkelijke en prettige plek maken. Met nieuwe kwaliteiten voor de hele stad en de buurt. Een plek die bijdraagt aan de levendigheid in het Zuid-Willemspark.

We vragen nu aan inwoners en ondernemers welke inspirerende, creatieve en kansrijke ideeën zij hebben voor die plek. Zo willen we ophalen welke interessante mogelijkheden er zijn voor een toekomstige invulling en exploitatie aan de Sluiswachterskade.

Ideeën voor deze marktverkenning kunnen tot 1 februari ingeleverd worden.

Het idee moet wel passen in het gebied en bij de ambities van het Zuid-Willemspark. Daarbij moet het ook een haalbare mogelijkheid zijn. Op basis van de verkenning, komt de gemeente dan in het voorjaar van 2021 met een officiële uitvraag. Daarna selecteert de gemeente dan één of meer ideeën voor de invulling van het gebied.

Meer informatie

Heeft u interesse, wilt u meer weten of heeft u vragen? Kijk dan op www.denbosch.nl/sluiswachterskade. Tot en met 10 januari kunt u vragen ook mailen naar sluiswachterskade@s-hertogenbosch.nl.

Het gebied

De Sluiswachterskade is het gebied aan de zuidzijde van de Zuid-Willemsvaart. De kade ligt naast en onder de Lambooijbrug. Vroeger lag hier ‘Sluis 1’. Dat is nog terug te zien aan het voormalige sluiswachtershuis (van Veldekekade 35) en de versmalling van de Zuid-Willemsvaart. De kade maakt deel uit van de ontwikkeling van het Zuid-Willemspark.