Week van de Fiets

Van 6 tot en met 13 oktober wordt voor de eerste keer de Week van de Fiets in ’s-Hertogenbosch georganiseerd. Een week vol met activiteiten in het teken van Fiets.  

Wethouder Ufuk Kâhya: “’s-Hertogenbosch gaat voor duurzame mobiliteit. Goede bereikbaarheid gaat hier hand in hand met schoon en slim vervoer dat toegankelijk is voor iedereen. De fiets staat daarbij centraal. De fiets is voor iedereen een toegankelijke, betaalbare, gezonde en volwaardige vervoersmogelijkheid. Daarom stimuleren we het gebruik van de fiets. Voor bewoners, werknemers en bezoeker moet het steeds vaker vanzelfsprekend zijn om de fiets te pakken als een comfortabel, maar ook nog eens gezond vervoersmiddel”. 

Programma 

Het programma levert voor iedereen wat wils. Zo is er een Strava Challenge en is het tot en met 13 oktober mogelijk om een unieke vorm te fietsen in Strava. Voor het origineelste kunstwerk is een prijs beschikbaar. Op 8 oktober is er een Bossche Fietstour die ook na de Week van de Fiets te fietsen is. Deze dag staat er een Fietspitstop op het Burgemeester Loeffplein waar mensen hun fiets kunnen laten checken. Op 9 oktober zijn er activiteiten van het programma Doortrappen, speciaal gericht om ouderen zo lang mogelijk veilig te laten fietsen.

Op 10 oktober is er het Bosch Bike Fest. Dit vindt plaats in het World Skate Center. Hier is een mini-tentoonstelling te zien over de geschiedenis van de fiets en zijn er diverse gratis clinics en spectaculaire shows op het programma, zoals een halfpipe show, BMX Flatland, een fiets expositie, een Slow Bike Battle.

Fietscongres

Vorig jaar was ’s-Hertogenbosch gastheer van het Nationaal Fietscongres. De Week van de Fiets was bedoeld als publieksprogramma. Vanwege corona was het congres vorig jaar online en is de Week van de Fiets doorgeschoven naar dit jaar.  

Kijk voor meer informatie op de website van Sjees.