Vrijwilligers bedankt met Goed Gedaan Festival

Vandaag bezoeken ruim 600 vrijwilligers het Goed Gedaan Festival in de Orangerie. Dit festival is georganiseerd om alle vrijwilligers uit ‘s-Hertogenbosch te bedanken en om stil te staan bij het mooie en belangrijke werk dat zij doen voor onze gemeente.

2021 was het nationale Jaar van de Vrijwilliger. Door de coronamaatregelen ging de geplande feestelijke bijeenkomst toen niet door. Nu kon het wel en dat zorgde voor een mooi samenzijn vol bijzondere ontmoetingen.

‘Fijn om te kunnen helpen’

Marco, vrijwilliger bij het Breeakkerhuis in Empel, is een van de bezoekers van het Goed Gedaan Festival. Hij vertelt: “Ik vind het leuk om elke week naar het Breeakkerhuis te gaan. De ene keer om te wandelen met een van de bewoners met dementie, dan doen we weer een spelletje. Ook maken we soms ook een rondje op de duofiets. Ik vind het fijn dat ik zo kan helpen, voor mij is het maar een kleine moeite. Ik hoef er niks voor terug, maar het is natuurlijk hartstikke leuk dat deze dag er is. Gezellig om zo veel andere vrijwilligers te ontmoeten en hun verhalen te horen.”

Onmisbaar

Wethouder Marianne van der Sloot opende vanmiddag het Goed Gedaan Festival. “Ik ben alle 44.000 vrijwilligers in onze gemeente heel erg dankbaar. Samen mogen we hier heel trots op ze zijn, want vrijwilligers zetten zich vol passie in voor een leefbare en sociale samenleving. Zij zijn onzichtbare krachten die het verschil maken in het leven van heel veel anderen. Het is heel fijn om al die mensen hier vandaag te ontmoeten en met ze te praten over het onmisbare werk dat ze doen. We kunnen ze daarvoor niet vaak genoeg bedanken.”

Muziekbingo, Bosch dialect en een muzikale borrel

Na de opening door de wethouder was er onder andere nog een muziekbingo. Ook nam Frank Finkers de bezoekers mee in de geschiedenis, spelling en grammatica van het Bosch dialect. Ook gingen vrijwilligers met elkaar in gesprek over uitdagingen in het vrijwilligerswerk. De middag werd afgesloten met een muzikale borrel. Vanavond om 19.00 uur start het avondprogramma van het Goed Gedaan Festival. Gisteren werden Bossche jongeren die zich vrijwillig inzetten al in het zonnetje gezet met een mooi feest. Willem Twee werd omgetoverd tot Boostival, een heus jongerenfestival.