Visitdenbosch.nl start in januari

In ’s-Hertogenbosch valt ontzettend veel te doen en beleven. Dat weet de inwoner van onze gastvrije, historische, culturele en gevarieerde stad. We willen ook de bezoekers goed informeren over wat er allemaal te doen is in ’s-Hertogenbosch, dé Cultuurstad van het Zuiden. Dat gaan we doen via een nieuwe website: Visit Den Bosch. Deze gaat 1 januari 2021 live.

Wethouder Mike van der Geld: “Onze mooie stad is gebaat bij goede citymarketing. We willen dat op een andere manier organiseren, en we zijn daar mee bezig onder de noemer Den Bosch Partners. Een samenwerking die dynamiek en een verrassende aanpak brengt, zoals we ook hebben laten zien met de Bossche Zomer. Samen zetten we ’s-Hertogenbosch en Cultuurstad van het Zuiden nog beter op de landelijke en internationale kaart”.

Bezoekers kunnen zich ook laten informeren over wat te doen en te ontdekken in de stad op een fysieke plek. Dat kan vanaf 19 december op het voorplein van het Noord-Brabants Museum, in het voormalige Koetshuis.

Koetshuis op het voorplein Het Noordbrabants Museum

De Moriaan aan de Markt komt voorlopig leeg te staan. De huidige VVV gaat 31 december uit het pand. Dat is omdat de gemeentelijke subsidierelatie met de Stichting VVV Noordoost Brabant dan afloopt.

Wanneer het pand leeg is, volgt er noodzakelijk bouwkundig onderhoud. Dat doen we zodat het gebouw weer aan de eisen van deze tijd gaat voldoen. Denk dan aan toegankelijkheid, inrichting en uitstraling. Daarna komt de fysieke bezoekersinformatieloket, dat ook Visit Den Bosch gaat heten,  weer in de Moriaan. In nauw overleg met andere partijen uit het toeristisch veld, komt namelijk naar voren dat de Moriaan de meeste passende plek is hiervoor. We verwachten dat de Moriaan als bezoekersloket in de loop van februari weer open is.

De inrichting van het fysieke en digitale Visit Den Bosch is de eerste stap naar de nieuwe citymarketingorganisatie Den Bosch Partners.