Versterk jouw groene initiatief

Workshops Versterk jouw groene idee

In samenwerking met de Provincie Noord-Brabant organiseert Crowdfunding VoorNatuur workshops voor groene initiatiefnemers. Deze workshops zijn onderdeel van het programma ‘Versterk jouw groene initiatief’. Ook voor initiatieven in Den Bosch die zelf aan de slag willen om hun idee te realiseren.

Crowdfunding VoorNatuur geeft workshops over 3 onderwerpen die zorgen voor een sterk initiatief. De workshops worden als reeks aangeboden, omdat de onderwerpen op elkaar aansluiten en allemaal bijdragen aan het versterken van groene initiatieven. De workshops zijn echter ook los van elkaar te volgen.

  • 23 februari 2021 19:00 - 20:30 - Pitchen: Overtuigend verhaal voor jouw groene initiatief
  • 9 maart 2021 19:00 - 20:30 uur - Netwerk: hoe betrek je anderen bij je initiatief
  • 23 maart 2021 19:00 - 20:30 uur - Financiering: campagne voeren

Initiatiefnemers kunnen begeleiding krijgen in verschillende fasen:

  1. Concretiseren van het project en verhaal.  Het team van Crowdfunding VoorNatuur begeleidt initiatiefnemers bij het concretiseren van hun plannen en denken mee over het verhaal achter het initiatief, waardoor zij anderen kunnen inspireren met hun idee en een betrokken netwerk aanspreken.
  2. Opbouwen van een betrokken netwerk. Om een groen idee succesvol te laten zijn, is het nodig om een grote groep enthousiaste supporters van het idee te creëren.  Het team van Crowdfunding VoorNatuur begeleidt initiatiefnemers met het voeren van een campagne voor meer bekendheid.
  3. Financiering via crowdfunding en evt. subsidie van max €5.000. Voor een groen idee is vaak ook geld nodig. Via crowdfundingvoornatuur.nl zamelen initiatiefnemers geld in, waarbij het team hen begeleidt met tips & tricks. Daarbij maken initiatieven kans op een bijdrage van maximaal €5.000 en maximaal 50% van het gestelde doelbedrag. De provincie Noord-Brabant stelt deze bijdrage beschikbaar.

De begeleiding is laagdrempelig en toegankelijk voor jong & oud

Het team van Crowdfunding VoorNatuur is elke werkdag te bereiken op brabant@crowdfundingvoornatuur.nl  of via 020-3377055.  Initiatiefnemers die inspiratie op willen doen of actief aan de slag willen met hun groene idee, kunnen zich tevens aanmelden voor een van de workshops. Tijdens een workshop gaan deelnemers actief aan de slag met het concretiseren van het idee en het voorbereiden van een campagne voor geld, hulp en/of materiaal. Er is veel ruimte voor feedback en het stellen van vragen. De workshops worden op locatie of online gegeven. Wanneer er een workshop gepland staat, is dit zichtbaar op www.crowdfundingvoornatuur.nl/brabant. Daar kan men zich ook aanmelden.

Wil je meer weten?

Ben jij of ken jij zoʼn natuurinitiatief? Dan verdien je een extra steuntje in de rug! Want met zoʼn initiatief zorg je ervoor dat mensen in een groene en gezonde omgeving kunnen leven en wonen. Doe mee, want ook jij kan Noord-Brabant een stukje groener maken! Lees hier meer over de workshops en hoe je je aan kan melden.

Meer informatie over ons programma is te vinden op www.crowdfundingvoornatuur.nl/brabant.
Aanmelden kan via www.crowdfundingvoornatuur.nl/initiatives/.