VENTURE TALKS #5

Duurzame data voor de slimme stad
Webinar 9 november | 16:00 - 17:00 uur


Aanmelden

VENTURE TALKS is een Bosch’ webinarconcept over planeet positief ondernemen. In deze vijfde editie duiken we in de wereld van ondernemen met duurzame data. Hoe doe je dat succesvol? Welke kansen en uitdagingen liggen er? En hoe is dat voor de stad Den Bosch? Dit en meer verkennen we met Tommy Hendriks participatiestrateeg bij de gemeente ’s-Hertogenbosch, Jeroen Steenbakkers oprichter van Argaleo , Niels Mollema eigenaar van Wapp Solutions en Anne-Laurien Extra, communicatieadviseur duurzaamheid bij de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Onder leiding van presentator Rudy van Beurden delen zij tijdens de livestream vanuit de Avans Studio hun ervaringen en gaan ze met elkaar en het online publiek in gesprek. Je hoort niet alleen inspirerende praktijkverhalen van succesvolle duurzame ondernemers, maar krijgt ook een indruk van de kansen en uitdagingen van Den Bosch op het gebied van duurzame data en Smart Cities.

Voor wie   

VENTURE TALKS is er voor alle studenten en ondernemers in de regio en inwoners van Den Bosch met een interesse in planeet positief, of duurzaam, ondernemen.  

De sprekers   

Jeroen Steenbakkers is de oprichter van Argaleo. Argaleo ontwikkeld zogenaamde Digital Twins. In een online dashboard van de stad wordt data gekoppeld om daar relevante informatie van te maken. Deze inzichten helpen beslissingsnemers bij de maatschappelijke opgaven van de stad. Denk aan leefbaarheid, veiligheid en gezondheid. 

Niels Mollema, recent afgestudeerde informaticastudent koop met zijn onderneming onverkoopbare voorraden bij retailbedrijven op, om ze vervolgens elders in Europa aan te bieden. "Met mijn eigen bedrijf Wappsolutions.net ben ik sinds 2016 actief in de online marketplace branche. Binnen de Europese economie ligt veel verschil in vraag, aanbod en marktprijs. Daardoor is er voor retailers veel waarde te behalen als ze uitbreiden naar extra verkoopkanalen. Om goed te kunnen inkopen is het essentieel om gebruik te maken van beschikbare data. Door accuraat inzicht in de vraag voorkom je verspilling, en heeft een bedrijf bovendien meer winst."

Anne-Laurien Extra is communicatieadviseur duurzaamheid bij de gemeente ‘s-Hertogenbosch: "Afgelopen jaar ben ik begonnen bij de gemeente. Hier vorm ik samen met een collega het team communicatie Duurzaamheid. We zijn vooral bezig met het zichtbaar maken van resultaten, inspireren en activeren van de bewoners en bewustwording creëren zowel intern als extern."

Tommy Hendriks is participatiestrateeg bij Gemeente ’s-Hertogenbosch. Als participatiestrateeg ontwikkelt hij creatieve concepten waardoor lokale onderwijsinstellingen, bedrijven en inwoners van Den Bosch gemotiveerd raken om zich actief in te zetten en bij te dragen aan de duurzame doestellingen van de gemeente. 

VENTURE TALKS inspireert, informeert en brengt studenten, ondernemers en inwoners van Den Bosch met elkaar in contact. Zodat er weer nieuwe ideeën en initiatieven kunnen ontstaan die de stad Den Bosch nóg leefbaarder, mooier, groener en gezonder maken.