VENTURE TALKS #4

Wat beweegt jou? Kansen voor duurzaam vervoer
Webinar 20 oktober | 16:00 - 17:00 uur
 

Registeren

VENTURE TALKS is een Bosch’ webinarconcept over planeet positief ondernemen. In deze vierde editie duiken we in de wereld van ondernemen met duurzaam vervoer. Hoe doe je dat succesvol? Welke kansen en uitdagingen liggen er? En hoe is dat voor de stad Den Bosch? Dit en meer verkennen we met Barbara Visser, Area Lead bij Picnic, Ron Bos, Beleidsontwikkelaar Mobiliteit bij Gemeente ’s-Hertogenbosch en Lloyd Drop, Expansion Manager bij GO Sharing.

Onder leiding van presentator Rudy van Beurden delen zij tijdens de livestream vanuit de Avans Studio hun ervaringen en gaan ze met elkaar en het online publiek in gesprek. Je hoort niet alleen inspirerende praktijkverhalen van succesvolle duurzame ondernemers, maar krijgt ook een indruk van de kansen en uitdagingen van Den Bosch op het gebied van duurzaam vervoer in allerlei vormen en maten. Van groene mobiliteit doormiddel van deel scooters tot slimme bezorging van boodschappen.

Voor wie   

VENTURE TALKS is er voor alle studenten en ondernemers in de regio en inwoners van Den Bosch met een interesse in planeet positief, of duurzaam, ondernemen.   

De sprekers   

Barbara Visser is Area Lead bij Picnic en fanatiek voorstander van duurzame oplossingen in onze samenleving.  “Duurzaamheid zit bij Picnic in alle lagen van het proces. Zo voorkomt het voedselverspilling door bij leveranciers alleen die producten te kopen die de klanten daadwerkelijk besteld hebben. Wij bezorgen met onze elektrische wagentjes, dat doen we efficiënt en niet als een kip zonder kop. Minstens de helft van de supermarktbezoekers komt met de auto. Wij nemen heel wat bewegingen weg van en naar de supermarkt.”

Ron Bos is planoloog en stedelijk trendwatcher op het raakvlak van sociale en technologische innovatie. Hij wil het visionaire met het praktische verbinden met een focus op slimme en duurzame mobiliteit. Daarnaast schrijft Ron over de digitale transformatie van stad en stadsplanner op de website van Smarturbanism.org.

Lloyd Drop is Expansion Manager bij GO Sharing. “Sinds 2017 zet ik me in om steden en regio’s toegankelijk en leefbaar te houden. Door autogebruikers kennis te laten maken met deelmobiliteit, zijn we in staat om een gedragsverandering teweeg te brengen. Gedragsverandering om de transitie van eigen vervuild vervoer naar schoon deelvervoer te versnellen. Mijn ambitie is om deelmobiliteit een betrouwbare vervoersoptie te maken binnen Europa, samen met inwoners en gemeenten kunnen we onze steden en regio’s verder verduurzamen!”

VENTURE TALKS inspireert, informeert en brengt studenten, ondernemers en inwoners van Den Bosch met elkaar in contact. Zodat er weer nieuwe ideeën en initiatieven kunnen ontstaan die de stad Den Bosch nóg leefbaarder, mooier, groener en gezonder maken.

Georganiseerd door Avans, HAS Hogeschool en Duurzaam 's-Hertogenbosch.