Venture Talks 2: Groen Ondernemen - terugblik

Donderdag 11 maart vond de tweede editie van VENTURE TALKS plaats, een nieuw Bosch’ webinarconcept over planeet positief ondernemen.  

In deze editie doken we in de wereld van Groen ondernemen voor een duurzame stad. Hoe doe je dat succesvol? Welke kansen en uitdagingen liggen er? En hoe is dat voor de stad Den Bosch?

Dit en meer verkenden  Rob van der Rijt bedenker van online platform Klimaatplein, Rob Brinkhof ecoloog bij de gemeente ’s-Hertogenbosch en Lisa Heyman milieukundestudent bij Avans. Onder leiding van host Rudy van Beurden deelden zij hun ervaringen en beantwoorden vragen van de studenten, collega's en externen in het online publiek. VENTURE TALKS #2 gemist? Kijk hieronder het webinar terug.

 

Naast het webinar over Groen Ondernemen gingen twintig business studenten met de Avans Innovative Studio gedurende een periode van twee weken aan de slag met het thema vergroeningsconcepten voor jongeren. Zij werden gevraagd met nieuwe businessmodellen en initiatieven te komen voor het boerenbedrijfsleven rondom ’s-Hertogenbosch. Momenteel heeft de landbouw in regio ‘s-Hertogenbosch voornamelijk een eenzijdige functie: grootschalige productie voor de nationale markt of internationale export.

Hoe kan dit worden omgezet naar duurzame vormen van voedselproductie met focus op lokale afzetmarkt, doelgroep jongeren en functies in beleving, educatie, recreatie en innovatie?

Tijdens de presentatiesessie hebben de studenten hun concepten en initiatieven; uiteenlopend van studiefaciliteiten in de natuur, een voedsel innovatie boerderij voor startup community, seizoensgebonden voedsel festivals, circulaire horeca concepten, natuurwandelpaden met activiteiten voor jongeren en sporten in de natuur;  geïntroduceerd aan Duurzaam ’s-Hertogenbosch.