Vanaf de bank binnenkijken bij een duurzaam huis

Wil jij gebruik maken van de unieke gelegenheid om via videoverbinding een kijkje te nemen in een duurzame Brabantse woning? Marjan Smeulders uit Rosmalen geeft een online thematour, waarin zij uitleg geeft over de duurzame maatregelen in hun woning. Ook is er ruim gelegenheid om vragen te stellen. Mensen die graag meekijken, kunnen zich aanmelden via de website van de Nationale Duurzame Huizen Route.

Op donderdagavond 7 mei 19.30 uur kunnen mensen binnenkijken bij de aardgasvrije woonboerderij in Rosmalen. De familie begon in 2015 met het isoleren van het dak, en heeft sindsdien de woning volledig gerenoveerd. “Wij hebben de installateurs regelmatig moeten overtuigen van de mogelijkheden. Die kennis delen we nu graag met anderen.”

De online thematours

De gemeente ’s-Hertogenbosch doet ieder jaar mee met de Duurzame Huizenroute die in oktober/november wordt georganiseerd. Je kunt dan woningen bezoeken die al in mindere of meerdere mate verduurzaamd zijn. Dit is een uitstekende manier om ideeën op te doen en ervaringen uit te wisselen. En nu is er dus de gelegenheid om een online thematour te volgen. Via videoverbinding geeft Marjan een presentatie over de duurzame maatregelen die zij hebben genomen. Bezoekers krijgen de kans om in gesprek te gaan met haar, om tot een plan te komen voor je eigen woning. Voor deze online thematour zijn acht plekken beschikbaar. Inschrijven kan via de website van de Nationale Duurzame Huizen Route. Na inschrijving ontvang je een e-mail met uitleg over de deelname.

De Nationale Duurzame Huizen Route

De thematours worden georganiseerd in samenwerking met de provincie Noord-Brabant en zijn een initiatief van de Nationale Duurzame Huizen Route. Via het platform van de Nationale Duurzame Huizen Route delen meer dan 1.500 huiseigenaren hun ervaringen: online en tijdens verschillende evenementen. Wie zelf in een duurzaam huis woont, kan ook zijn ervaringen delen via de Duurzame Huizen Route. Zo kunnen andere huiseigenaren kennis en inspiratie opdoen om zelf ook aan de slag te gaan met hun woning.