Uniek kijkje in Huis van Bosch

De restauratie van het Huis van Bosch is in volle gang. Het pand is leeggehaald en heel veel historische onderdelen zijn nu goed te zien. 

Wethouder Mike van der Geld: “Deze fase van de restauratie geeft een uniek kijkje in het huis waar Jheronimus Bosch ruim vijf eeuwen geleden woonde en werkte. Prachtige details van acht eeuwen Bossche bouwhistorie. Het is bijzonder en waardevol dat we dit pand voor ’s-Hertogenbosch Cultuurstad van het Zuiden kunnen behouden.”

De komende maanden werken we er hard aan om dit bijzondere rijksmonument weer toegankelijk te maken voor bezoekers. Het Jheronimus Bosch Art Center gaat het woonhuismuseum straks exploiteren in samenwerking met de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch. Zij hopen eind 2021 de deuren van Het Huis van Bosch te openen voor publiek.

Vlotmerken, sleutelstukken en diamantkoppen

Als je een middag met de architect of bouwhistoricus door het pand zou mogen dwalen dan waan je je al gauw in vroeger tijden. Bij bijna elk detail van het Huis van Bosch is wel wat te vertellen. Gelukkig blijven veel van deze details straks zichtbaar. En kun je over een jaar in het pand onder andere  vlotmerken, sleutelstukken en diamantkoppen van dichtbij bekijken.

Wil je alvast iets meer weten over de bijzondere details in het Huis van Bosch? Lees er dan meer over op de website van Erfgoed ’s-Hertogenbosch.

Meer informatie over het project is ook te vinden op de projectpagina www.denbosch.nl/huis-van-bosch.