Tweede bijeenkomst Club van Duurzaam Doen

Het programma is rond, compleet én mailbox met aanmeldingen vol! Gelukkig is het een online bijeenkomst en is er alle ruimte! Hieronder het uitgebreide programma om te delen met je netwerk. Heb jij je nog niet aangemeld? Dat kan nog via deze link: https://lnkd.in/ebrYMiRB

Programma en sprekers op 21 januari

Het programma is opgedeeld in een tweetal sessies die in drie online ruimtes zijn. Bij binnenkomst kun je aangeven bij welke programma-onderdelen je aanwezig wilt zijn. Hieronder introduceren we kort de duurzame doeners en het gehele programma.

15.00 uur

Welkom en opening door Heleen Herbert, gevolgd door wethouder Mike van der Geld.

15.20 - 15.50 uur

Op podium 1 staat Marc Graetz van De Bossche Clique (io). Een formule die ontwikkeld is in Utrecht wordt in Den Bosch gelanceerd. Ze gebruiken lokale grondstoffen om met lokale partners zoals met Seenons en Peelpioneers nieuwe producten te realiseren!

Op podium 2 staat Alex van Roosmalen van De Groene Plaatsmakers. Jongeren willen samen zeker 3 fauna-torens realiseren op 3 plekken in Den Bosch. De torens worden van afvalhout gemaakt en komen op groene en biodiverse plaatsen te staan.

Op podium 3 vertellen Serge van den Berg en Örjan Game over het Duurzaamheidsakkoord tussen de Gemeente 's-Hertogenbosch, BrabantWonen, Woonstichting JOOST, Mooiland, Zayaz woningcorporatie en het Stedelijke Huurdersplatform (SHP).

Na een korte pauze waarbij zelf koffie kunt halen, gaan we door!

16.00 - 16.30 uur

Op podium 1 deelt Stijn Mertens van de Bomenhub Minitopia (i.s.m. MeerBomenNu) zijn ervaringen in de strijd om groenkapitaalvernietiging tegen te gaan. Na een pilotjaar - waarin ze 5.000 bomen een 2e leven hebben gegeven - willen ze komend jaar nog meer zaaien, planten en oogsten. 

Op podium 2 vertelt Peter Ketelaars van Waterschap Aa en Maas over de rioolwaterzuivering in Den Bosch. Dat is een energiehub met de mogelijkheid om slimme koppelingen te maken. Bijvoorbeeld van warmte uit compost wordt er biogas gemaakt voor The HEINEKEN Company. De volgende stap is het breder beschikbaar maken van warmte of het slimmer opslaan en aanbieden van energie.

Op podium 3 staan 3 gasten in de gloednieuwe ondernemerssessie! Cecile Theunissen (Appèl B.V.) en Christian Verel (VEREL Building Experiences) worden door Rob van der Rijt (Klimaatplein.com) bevraagd over hoe ze besparen op energie- en brandstofkosten en of ze medewerkers/klanten erbij betrekken. Jij als publiek kan hun ook vragen stellen.

16.30 uur

We komen allen weer online samen en naast de wrap up door Heleen Herbert volgt door de open mic én spreekt de Bossche klimaatburgemeester Monique Jansen. Aansluitend is de online netwerkruimte open en kun je nog even napraten.