Twee nieuwe scholen van start met Lekker Anders Dag

Afgelopen week zijn Kindcentrum Meander en Het Rondeel gestart met het project Lekker Anders Dag. Weer twee nieuwe scholen die meedoen aan het initiatief in onze gemeente dat prettig verkeer rond school stimuleert. Lekker Anders Dag daagt schoolbezoekers, oud en jong, uit om af en toe ‘anders’ naar school te komen.

Lekker Anders Dag

Het achterliggende idee van de Lekker Anders Dag is simpel. Je kind naar school brengen is een bijzonder periode. Hoe zorgen we er voor dat die ook zo bijzonder blijft? Door te kiezen om het af en toe eens ánders te doen. Neem eens een andere route naar school, ga op een andere manier, gewoon anders dus. Dat is leuk voor de kinderen en goed nieuws voor iedereen op en rond school. Want met die bewuste keuze voor je eigen Lekker Anders Dag, gun je jezelf en elkaar meer tijd, meer aandacht. En daarmee ook, letterlijk en figuurlijk, meer ruimte en minder (verkeers)drukte.

Onderzoek bevestigt dit idee

Onderzoek bij deelnemende (groot)ouders en kinderen wijst uit dat af en toe een Lekker Anders Dag inbouwen een goed idee is. Deelnemers gaven aan dat ze op de Lekker Anders Dagen ‘minder stress in de ochtend’ en ‘meer tijd voor elkaar’ ervaarden. Want ‘het is leuk om eens na te denken over hoe je iedere dag naar school gaat en hoe dat ook anders kan.’ En dan meteen mee te helpen aan minder drukte rond school en zo het veiligheidsgevoel te vergroten.

Samen werken aan prettig verkeer rond school

Lekker Anders Dag is ontwikkeld samen met Bossche basisscholen en de gemeente ’s-Hertogenbosch en met subsidie van de provincie Noord-Brabant. Al honderden Bossche gezinnen hebben zich intussen aangemeld voor het initiatief. Kijk op de website van Lekker Anders Dag.