Tegoedbon voor energiebesparing

We investeren in een schone en groene leefomgeving. Dat betekent comfortabel wonen voor inwoners, en dat vinden we belangrijk. Dat geldt ook voor ons doel klimaatneutraal te worden, want dat is een nodige ontwikkeling voor onze toekomst. Een van de manieren die daarbij helpt, is in te zetten op energiebesparing. Dat lukt ons samen met inwoners, bedrijven en organisaties.

Woningeigenaren met een huis van vóór 1978 krijgen van de gemeente ‘s-Hertogenbosch een tegoedbon. Mike van der Geld, wethouder Energie en Klimaat: ‘Met deze actie willen we energiebesparing aantrekkelijk maken. We helpen woningeigenaren kleine energiebesparende maatregelen te nemen. Met isolatiefolie achter de radiator, tochtstrips bij de deuren en een waterbesparende douchekop kan je redelijk eenvoudig en goedkoop energie én geld besparen’.

Huizen van voor 1978

Er is gekozen voor woningen van vóór 1978 omdat huizen na deze bouwperiode al beter geïsoleerd zijn. Verder bekijkt de gemeente ‘s-Hertogenbosch of deze actie volgend jaar ook voor huurders kan worden opgezet.

Hoe werkt het?

Met de tegoedbon van 45 euro kunnen woningeigenaren in de webshop van Brabant Woont Slim energiebesparende producten bestellen. De actie geldt zolang de voorraad strekt en duurt tot en met 24 december 2020. Inwoners die een bestelbon ontvangen, kunnen via www.brabantwoontslim.nl/tegoedbon producten bestellen en zo starten met besparen!

Een onderdeel van de actie is dat deze woningeigenaren ook kans kunnen maken op een energiebesparingspakket van 5000 euro.

Brabant Woont Slim

Brabant Woont Slim, het gemeentelijk energieloket, voert de actie uit. Zij zijn onafhankelijk, lokaal en deskundig. Zij adviseren woningeigenaren over vragen zoals;

  • Welke duurzame maatregelen geven het meeste rendement?
  • Welke subsidies zijn interessant in mijn situatie?
  • Hoe kan ik besparen zonder grote uitgaven te doen?

Hoe de actie werkt en welke voorwaarden eraan verbonden zijn, is te lezen op www.brabantwoontslim.nl/tegoedbon.