Taxandriaplein krijgt eigen watertappunt

Op deze zonnige woensdag 15 juni openden kinderen samen met buurtbewoners officieel het watertappunt in de wijk de Muntel. Iedereen kan hier nu op ieder moment water drinken. Het openbare watertappunt stimuleert een gezonde leefstijl voor de hele wijk. Het is een mooie toevoeging aan de wijkspeelplaats, speluitleen De Hobbel en de sportveldjes op het Taxandriaplein.

Welkome aanwinst

Het watertappunt op het Taxandriaplein is het 15de watertappunt in de gemeente. De tappunten maken deel uit van het programma Samen Gezond ’s-Hertogenbosch. Met dit programma willen gemeente en partners meer gezonde en gelukkige jaren voor alle inwoners. Door de watertappunten kunnen inwoners makkelijker gezonde keuzes maken. Het tappunt is een welkome aanwinst voor sporters, kinderen en bezoekers en gebruikers van de speeltuin en het sportveldje bij het Taxandriaplein. 

Water drinken: goed voor gezondheid en om scherp te blijven

Kraanwater is lekker én gezond. Vanaf vandaag kan iedereen op ieder moment van de dag zijn of haar eigen flesje met lekker en gezond drinkwater  vullen. Wethouder Ufuk Kâhya: “Naast bewegen en spelen is voldoende waterdrinken goed voor de gezondheid én om scherp te blijven. Nu is dat voor iedereen makkelijk toegankelijk.” 

Spelen, sporten en buurten

Laurenzo, buurtbewoner en werkzaam bij Speluitleen de Hobbel: “Het Taxandriaplein is écht een ontmoetingspunt voor heel de buurt. Hier wordt gespeeld, gesport en ontmoet. Nu kan iedereen buiten makkelijk en gezond zijn of haar dorstlessen! Wij zijn als buurtbewoners echt superblij dat het watertappunt er is.”

Het nieuwe watertappunt staat op het Taxandriaplein op een centrale plek tussen speluitleen De Hobbel, het sportveld en de speeltuin. 

Benieuwd naar een watertappunt bij jou in de buurt? Kijk op de website van Drinkwaterkaart.