Succesvol ondernemersseminar 'Datasciences & Entrepreneurship'

Op vrijdag 14 juni vond in het Bossche Bestuurscentrum het ondernemersseminar ‘Datasciences & Entrepreneurship’ plaats. Zo’n 75 aanwezigen, waaronder zo’n 30 CEO’s van Bossche IT-bedrijven en een delegatie van 15 personen uit China, gingen met elkaar het gesprek aan over actuele business-kansen rond datasciences.

Burgemeester Mikkers en wethouder Hoskam lichtten de ambities van Den Bosch Datastad toe. Het Bossche gemeentebestuur wil bedrijvigheid in de data-economie aanjagen. Dit doet de gemeente door gericht te investeren in testfaciliteiten, incubatorcentra, ondernemersnetwerken en eigen inkoop.

Coen Bos, Commercial Director van SAP Nederland, liet zien op welke wijze SAP nieuwe software-oplossingen ontwikkelt met inzet van datasciences, onder meer via het aangaan van partnerships. SAP is geworteld in ’s-Hertogenbosch en intensief betrokken bij samenwerkingsprojecten, waaronder de Den Bosch Dataweek.

Marjel Quekel van Rockstart Artificial Intelligence, lichtte toe hoe Rockstart wereldwijd datasciences-startups rekruteert. Rockstart startte in 2017 haar AI-accelerator-programma in Den Bosch, op de Marienburg-campus van de Jheronimus Academy of Datasciences. De eerste editie bracht direct € 1,2 mln investeringskapitaal op. Rockstart nam de aanwezigen me in marktkansen en AI-strategie.

Alexander Lethen van Celonis - sinds 2017 in Den Bosch gevestigd – toonde de aanwezigen een demo van de process-mining-technologie van Celonis. Het bedrijf won hiermee al meerdere internationale awards. De technologie brengt op innovatieve wijze knelpunten in bedrijfsprocessen in beeld. Celonis schaalt momenteel snel internationaal op.

Een geselecteerde groep Chinese datasciences-entrepreneurs introduceerde zich. De ondernemers hebben software-producten ontwikkeld ten behoeve van bijvoorbeeld data-analyse in het onderwijs en ten behoeve van camerabewaking. De bedrijven zijn gericht op zoek naar handels- en innovatiepartners in onze regio.

Via Meet & Match-rondes maakten de aanwezigen persoonlijk kennis met CEO’s van vooruitstrevende datasciences-ondernemers uit eigen regio en uit China.