Nieuwe stimuleringsregeling voor startende makers in 's-Hertogenbosch

Gemeente 's-Hertogenbosch heeft een nieuwe subsidieregeling voor startende Bossche culturele makers. Zij kunnen eenmalig een stimuleringsbudget aanvragen van maximaal €5.000. Daarnaast kunnen culturele organisaties met deze regeling subsidie aanvragen voor een opdrachtverstrekking aan een startende Bossche maker. Op deze manier wordt de werkpraktijk van startende makers extra ondersteund na een periode waarin de culturele sector op slot zat door corona. De regeling zorgt ervoor dat de praktijk van makers een extra impuls krijgt. Door opdrachtverstrekking helpt de regeling voor een vergroting van het professionele netwerk van makers.

Voorwaarden voor makers die eenmalig stimuleringsbudget aanvragen:
- De subsidie wordt ingezet voor kosten die de beroepspraktijk een extra impuls geven.
- De startende makers is korter dan 10 jaar afgestudeerd van een kunstvakopleiding of korter dan 10 jaar professioneel actief.
- De startende maker woont in ’s-Hertogenbosch of is beroepsmatig substantieel verbonden aan de gemeente.

Voorwaarden voor culturele organisatie die een opdracht verstrekken:
- De subsidie wordt ingezet voor de kosten die direct te maken hebben met de opdrachtverstrekking aan de startende maker.
- De startende maker die de opdracht gaat uitvoeren woont in ’s-Hertogenbosch of is beroepsmatig substantieel verbonden aan de gemeente.

Regeling en aanvraagformulier
De regeling met alle voorwaarden en weigeringsgronden en het aanvraagformulier zijn te vinden op: www.s-hertogenbosch.nl/subsidies.

Wil je meer weten?
Bel met afdeling cultuur op 073-615 90 25. Of meld je aan voor het digitale spreekuur op: www.s-hertogenbosch.nl/cultuurfondsen.