Steun Voedselbank Den Bosch

Voedselbanken kopen geen eten maar zamelen voedseloverschotten in. Het gaat vaak om voedsel dat anders weggegooid zou worden. Er zijn al heel veel supermarkten, bedrijven, organisaties en particulieren die meehelpen. We horen steeds vaker in het nieuws dat het aantal aanvragen voor een voedselpakket stijgt. Ook in onze gemeente. In de feestmaanden, en nu met de coronacrisis, kan de Voedselbank Den Bosch wel extra steun gebruiken. 

De voedselbanken in Nederland hebben de volgende hoofddoelstellingen:

  • Het bieden van directe voedselhulp aan de armste mensen
  • Het voorkomen van verspilling van goed voedsel

ACTIE: DE-waardepunten voor Voedselbank Den Bosch

Even ‘een bakkie doen’ is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Dat geldt zeker voor klanten van de voedselbank. Koffie is nu eenmaal niet goedkoop. De voedselbank steunt mensen die financieel zo krap zitten dat ze na aftrek va de vaste lasten eigenlijk te weinig geld overhouden om van te leven. Omdat koffie erg lang houdbaar is en dus niet zo vaak gedoneerd wordt, zien de klanten van de voedselbank het helaas niet veel in hun wekelijkse voedselpakket.

De Lionsclubs organiseren daarom samen met voedselbanken weer een landelijke inzamelingsactie van Douwe Egberts waardepunten. Die worden omgezet in pakken filterkoffie, waarbij Douwe Egberts er een schepje bovenop doet door de opbrengst naar boven af te ronden. In de afgelopen 8 jaren zijn er zo landelijk al 365 miljoen D.E. punten ingezameld, goed voor honderdduizenden pakken koffie!

Alleen al in Den Bosch en omgeving kwamen er vorig jaar genoeg bonnetjes binnen voor 2500 pakken koffie, bijna 5 pakken per klant. De lokale Lionsclubs – ‘Bastion’ uit den Bosch, ‘Maas-Dieze Crèvecoeur’ uit Rosmalen en ‘Les Lunettes’ uit Vught – gaan ook dit jaar weer DE-waardepunten inzamelen voor de voedselbank. Het zou mooi zijn wanneer we een nieuw record zouden kunnen vestigen. We zijn elk jaar weer blij verrast hoeveel DE-waardepunten er uit het keukenlaatje tevoorschijn komen.

Ga op zoek naar DE-punten, ook bij vrienden, familie en buren. U kunt de waardepunten (bij voorkeur geteld en per 1000 gebundeld) tot en met half februari inleveren bij veel supermarkten in de buurt. U kunt ze ook opsturen naar: Voedselbank Den Bosch en omstreken, Jagersheuvelstraat 26, 5222 BJ ’s-Hertogenbosch. 

Bijdrage

Wil je ook een bijdrage leveren, en daarnaast meewerken aan het voorkomen van voedselverspilling? Neem dan contact op met Voedselbank Den Bosch: https://www.voedselbankdenbosch.nl/contact/