Start bouw fietsbruggen Postweg

De voorbereidingen voor de reconstructie van de rotonde Postweg zijn in volle gang. We werken samen met aannemer KWS Infra en de gemeente Vught langzaam toe naar de realisatiefase. We verwachten deze zomer namelijk te starten met de werkzaamheden. We verbeteren de fietsveiligheid door twee fietsbruggen aan te leggen. En we bouwen de rotonde om tot een turbo-rotonde zodat we het verkeer sneller én veiliger kunnen afwikkelen.

Fietsbruggen

Het begin is gemaakt! We zijn gestart met de bouw van de twee stalen fietsbruggen. Dit doet het bedrijf Mercon samen met onze aannemer KWS infra. De brugdelen worden eerst in de constructiehal van Mercon in Gorinchem gemaakt. Later worden de onderdelen naar de projectlocatie gebracht om vervolgens gemonteerd te worden. De fietsbrug aan de spoorzijde wordt in de eerste fase van het project aangelegd en de fietsbrug over de Heunweg in de tweede fase.

Voorbereidingen

Op dit moment werken we onder andere het uitvoeringsontwerp uit. Met deze uitvoeringstekeningen wordt het werk tot in detail uitgetekend en berekend. Ook fysiek worden de nodige voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. De aannemer gaat vóór de start van de werkzaamheden het werkterrein inrichten en aan de gang met grondwerk.

Op dit moment wordt het gemaal in de Heunvijver verbeterd door de aanvoerleiding te vervangen door een leiding met een grotere diameter. Niet onbelangrijk, want dit gemaal zorgt voor de drooglegging van de rotonde. Inmiddels hebben we omwonenden en belanghebbenden uitgenodigd voor een digitale bijeenkomst om hen zo goed mogelijk te informeren over de werkzaamheden.

Op een aantal plekken in het plangebied verwijderen we de Japanse duizendknoop. Deze exotische plant kan namelijk schade aanrichten aan de riolering en de weg. En de komende periode start Brabant Water met het verleggen van een stuk waterleiding aan de zijde van de Bosscheweg.

De KWS app

Vindt u het interessant om het project te volgen? Dan kunt u de KWS app downloaden. Via deze app brengt de aannemer u direct op de hoogte van werkzaamheden, eventuele overlastmomenten en overige ontwikkelingen op de bouwplaats. Daarnaast kunt u via deze app makkelijk contact opnemen als u vragen of opmerkingen heeft. De app is beschikbaar voor iOS en Android en gratis te downloaden in de Apple- en Google app stores.