Smart Box winnaar ontwerpprijsvraag

The Smart Box is de winnaar van de ontwerpprijsvraag Smart Square. De jury was unaniem in haar besluit. Er waren 52 inzendingen. Allemaal hebben ze een ontmoetingsplek ontworpen voor het plein aan de Onderwijsboulevard. Zij deden dit in opdracht van het Bosch Architectuur Initiatief.

The Smart Box is een slimme tijdelijke ontmoetingsplek. Het architectonische en het digitale komt hier op een fraaie manier samen. Het is een paviljoen dat de ambitie van ’s-Hertogenbosch als Datacity verbeeldt. Ook denkt de jury dat dit ontwerp binnen het gestelde budget past. De jury bestond uit vier personen (Timo de Rijk (directeur Design Museum), Constant Botter (programmamanager Slimme Buitenruimte Gemeente ’s-Hertogenbosch), Kirsti Pol (De Conceptenbouwers/Buro Kade) en Rolf van Boxmeer (architect en Rezone)).

De makers van The Smart Box studeren architectuur aan de TU Delft. Zij ontvingen tijdens de een cheque van € 1.500 uit handen van wethouder Mike van der Geld. De gemeente heeft ook de wil om het ontwerp echt uit te voeren.