‘s-Hertogenbosch krijgt elektrische deelauto’s van Amber

Vanaf 22 februari is het bedrijf Amber gestart met het aanbieden van elektrische deelauto’s aan particulieren in onze gemeente. Eerder werkten organisaties zoals de Provincie Noord-Brabant, Essent, Philips en Rabobank al met de service van Amber. Met deze nieuwe service die Amber biedt kan iedere gebruiker bij wijze van spreken op de hoek van elke straat een Amberauto meenemen of achterlaten. Deze service van Amber maakt autodelen makkelijker dan autobezit.

Deelauto’s in opmars

Nederlanders delen steeds vaker auto’s. ’s-Hertogenbosch is de derde stad waar Amber de nieuwe service uitrolt. Volgens wethouder Ufuk Kâhya is het initiatief met deelauto’s van Amber een mooie aanvulling op het aanbod op het gebied van duurzame mobiliteit: “Het gebruik van een deelauto is goed voor het milieu en het bespaart de gebruiker geld. In onze gemeente werken we toe naar schone, slimme en voor iedereen toegankelijke mobiliteit. Vervoer als dienst in plaats van bezit past hierin; het neemt minder ruimte in beslag en biedt mensen de kans om kennis te maken met duurzaam vervoer.”

Hoe werkt het?

Download de Amber app. Meld je aan in de app en maak je eerste reservering. Je betaalt alleen voor het gebruik van Amber. Vooraf zie je in de app wat een ritje kost. Handig om te weten: lange ritjes zijn relatief goedkoper dan korte ritjes, rijden buiten de spits is goedkoper en je wordt beloond voor het gebruik van Amber. Aanmelden is gratis. Door de Amber app te gebruiken zijn gebruikers verzekerd van 100% ritgarantie.

Lees meer op de website van Amber