Restauratie toren Sint-Jan

Het oudste deel van de Sint-Janskathedraal, de toren, staat nu in de steigers en wordt gedeeltelijk gerestaureerd. Vooral aan de zuidkant heeft de toren te lijden onder de weersinvloeden. We restaureren daarom stukken natuursteen, repareren het voegwerk, de dakleien en het lood en we voeren schilderwerkzaamheden uit. De restauraties vinden vooral plaats aan het gotische deel van de toren dat na 1490 is gebouwd.

Behalve de restauratiewerkzaamheden aan de natuurstenen onderdelen worden er ook andere werkzaamheden aan de torenspits uitgevoerd. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende houten balustrades die gedeeltelijk slecht zijn en vervangen worden. Ben je benieuwd wat we precies aan het doen zijn boven in de toren? Lees dan het restauratieverhaal op de website van Erfgoed ’s-Hertogenbosch.

Volg de restauratie

Meer informatie over de toren van de Sint-Jan lees je op www.erfgoedshertogenbosch.nl/sintjan.

Of volg het project via de bouwapp. Met de interactieve app volg je alle werkzaamheden op de voet. Je kunt vragen stellen over de restauratie, bereikbaarheid of eventuele overlast melden. Installeer De Bouwapp op je smartphone en zoek naar het project 'Restauratie en onderhoud toren Sint-Jan'. Voeg het project toe aan je favorieten. De app opent daarna automatisch bij de toren van de Sint-Jan.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Noord-Brabant en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.