Recap - Klimaatalarm 2021 Den Bosch

Op zondag 14 maart om 15:00 uur klonk in 44 steden in Nederland een oorverdovend lawaai, het Klimaatalarm. Ruim 35.000 mensen in heel Nederland hebben laten horen dat ze een stevig en eerlijk klimaatbeleid willen, honderden media artikelen zijn gewijd aan de manifestatie en #Klimaatalarm was het nummer één trending onderwerp op twitter gedurende de gehele dag.


Aftermovie Klimaatalarm Den Bosch
Geproduceerd door: creijncreations

Ook in ’s-Hertogenbosch was het Klimaatalarm luid en duidelijk te horen. Drie maanden lang heeft een kernteam van 20 vrijwilligers gewerkt aan de Bossche editie. Op De Pettelaarse Schans was een podium programma en waren 200 mensen op veilige afstand samengekomen met trommels, potten, pannen en andere attributen. Ook de Sint Jan, de Grote Kerk, Catrien en de Franciskanen hebben de het alarm ondersteund door de klokken te laten luiden.

De regionale pers was enthousiast, lees hier het artikel van het Algemeen Dagblad en het nieuwsitem van Omroep Brabant.

Samen in actie komen voor het klimaat voelt goed. Daarom zijn Extinction Rebellion Den Bosch, Grootouders voor het Klimaat en Milieudefensie opzoek naar gelijkgestemden. Sluit aan bij de groeiende groep Bosschenaren die opkomt voor het klimaat!

Kennismaking: Extinction Rebellion Den Bosch (digitaal)

1 april 20.00 uur, Voor meer informatie en aanmelding mail naar: xrdenbosch@protonmail.com 

Kennismaking: Milieudefensie

7 april 20.45 uur, Milieudefensie Nederland
inspiratie meetup ‘eerlijk klimaatbeleid in de coalitievorming’ Milieudefensie Nederland. Aanmelding via de website van Milieudefensie.

Kennismaking: Grootouders voor het klimaat

Voor meer info over grootouders voor het klimaat in Den Bosch mail naar Arie Bijl via: abijl@home.nl