Realisatie Windpark De Rietvelden

Na maanden van intensieve werkvoorbereiding gaat over twee weken de bouw van onze coöperatieve Bossche Windmolen West van start. In de week van 15 februari wordt de eerste paal geslagen. Eind augustus gaan de 550 leden van coöperatie BWW samen hun eigen lokale groene stroom opwekken. Het resterend deel van de opgewekte stroom wordt verkocht aan Bossche grootverbruikers die graag lokaal willen vergroenen. 

Start heiwerkzaamheden ten behoeve fundering (+/- 30 palen per molen):

  • windmolen 2 (terrein BCTN): week van 8 februari;
  • windmolen 1 (Graaf van Solmsweg): week van 15 februari;
  • windmolen 4 (Gemaalweg): week van 22 februari;
  • windmolen 3 (terrein brouwerij Heineken): week van 1 maart.

Op welke dag exact wordt begonnen bij de verschillende locaties, is op dit moment lastig te zeggen. De heistelling kan eerder of later worden aangevoerd, omdat het moment waarop deze beschikbaar is nog kan veranderen ten opzichte van de huidige planning. Per windmolen wordt uitgegaan van 8 maximaal dagen heiwerk. Overigens wordt alleen op doordeweekse dagen geheid en niet in de weekeinden. Meer informatie volgt via de nieuwsbrief. Voor een kaart met locaties van de windmolens en fotomontages, ga naar de website van Windpark De Rietvelden

Online informatiebijeenkomst

Op dinsdag 9 februari, 19:30 uur organiseren Coöperatie BWW en Pure Energie  een online informatieavond over de bouw van Windpark De Rietvelden. Samen met de bouwmanager van Lighthouse projects vertellen ze meer over de planning en de beoogde werkzaamheden. Verder wordt uitleg gegeven over het omgevingsfonds in oprichting. Er is ook ruimte voor vragen en opmerkingen.

Aanmelden voor de online informatiebijeenkomst over de bouw van Windpark De Rietvelden kan via info@windparkderietvelden.nl. Je krijgt dan van tevoren een link naar de Zoom-meeting toegestuurd. Na afloop wordt de presentatie en een verslag van de informatiebijeenkomst op website van Windpark De Rietvelden.

Snelweg