Presentaties resultaten workshops Bossche Stadsdelta

Op donderdag 6 en vrijdag 7 februari verdiepen ongeveer 85 personen zich in vier thema’s van de Bossche Stadsdelta. Thema’s die op het eerste gezicht ‘onmogelijke opgaves’ lijken. Het doel is dat zij met voorstellen komen hoe de belangrijke thema’s uit het ambitiedocument in te vullen zijn. Vrijdagmiddag 7 februari zijn de presentaties van de resultaten. Nieuwsgierig geworden? Je bent om 15.00 uur van harte welkom bij de presentaties.

Over welke thema’s hebben we het dan?

Fun for Free: Hoe kun je via samenwerking gastvrije, laagdrempelige en betaalbare ontmoetingsplekken creëren die dag en nacht bruisen en borrelen. Hoe kunnen we de krachten in het gebied optimaal bundelen om dat voor elkaar te krijgen en welke organisatievorm past daar dan bij?  
Ruimte voor het onbekende: Hoe kun je een ruimte creëren waar blijvend plaats is voor projecten, experimenten activiteiten die zo nieuw en innovatief zijn dat we ze nu nog niet kennen? 
Schone bodem, meer water: Hoe kun je bestaande en nieuwe technologie inzetten om waardevolle materialen en energie uit de vervuilde grond te winnen?  Het doel is om de “oude vuilnisbelt” tegen redelijke kosten te saneren voor meer ruimte voor groen, water en bebouwing.
Bourgondische routes: Hoe kun je bewoners en bezoekers verleiden om het laatste stukje vanuit station of parkeergarage wandelend of fietsend af te leggen? En ondertussen te genieten van al het moois dat onze stad te bieden heeft.  

Wat heeft de tweedaagse verdieping opgeleverd?

Op vrijdagmiddag presenteren de deelnemers hun voorstellen. Dan is er ook ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en ideeën. Ben je nieuwsgierig wat de verdieping heeft opgeleverd? Je bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. De presentaties vinden plaats op vrijdag 7 februari om 15.00 uur. Wethouder Mike van der Geld is hierbij aanwezig.
De bijeenkomst vindt plaats in het Werkwarenhuis, Tramkade 22-24.

Wat ging hieraan vooraf?

Het college heeft een aantal ambities uitgesproken voor de ‘Bossche Stadsdelta’, het gebied aan beide zijden van de Dieze. De belangrijkste vraag: Hoe kan het gebied van de Kop van ’t Zand en Orthenpoort-Zuid er na 2025 uitzien. Samen met de stad zetten we stappen om tot een nieuwe invulling van het gebied te komen. 

De eerste stap was het Kort & Krachtig Festival op 23 november. Tijdens deze middag daagden we belangstellenden uit om op een andere manier naar het gebied. Nu vindt de vervolgstap plaats in zogenaamde Citizen Science labs, een tweedaagse verdiepende workshop op diverse thema’s. 

Sinds oktober hebben we ook elke donderdagmiddag een inloopatelier in het Werkwarenhuis. Iedereen kan hier binnenlopen om met ons van gedachten te wisselen en ideeën aan te dragen. Het inloopatelier is nog tot 20 februari open.
Meer informatie: www.denbosch.nl/bossche-stadsdelta