Partner gezocht voor ontwikkeling Innovatie Kwartier Den Bosch

De gemeente ’s-Hertogenbosch werkt aan de ontwikkeling van een bruisend en innovatief gebied in het hart van de Bossche Spoorzone. In de omgeving van het Grassopand ontstaat hier namelijk het Innovatie Kwartier Den Bosch. Dit wordt een gebied waar innovatieve bedrijven en onderwijs elkaar vinden in combinatie met ontmoeten en wonen. In totaal gaat het om maar liefst 80.000 m2. Om deze ambitie te realiseren, zoekt de gemeente een marktpartij als partner.

Wethouder Jan Hoskam over deze aansprekende gebiedsontwikkeling: “Met het Innovatie Kwartier hebben we een unieke ontwikkeling in handen. Een ontwikkeling die we samen met een professionele partij gaan oppakken. Daarmee gaan we de komende jaren actief sturen op het realiseren en versterken van een gebied voor innovatieve bedrijven, onderwijs en voorzieningen.”

Logo Innovatie Kwartier

Mix van functies: hier komt ’t samen

Het Innovatie Kwartier Den Bosch biedt ruimte aan verschillende functies. We richten ons op innovatieve bedrijven die data en ICT gebruiken als wezenlijk onderdeel van hun bedrijf. Zij worden gestimuleerd om te experimenteren en te innoveren. Dat gebeurt dan bijvoorbeeld via gedeelde voorzieningen, zoals overleg- en experimenteerruimtes. Dit zorgt voor ontmoeting en kennisuitwisseling met andere gebruikers. En maakt het Innovatie Kwartier Den Bosch tot een omgeving waar bedrijven, studenten en professionals van én met elkaar leren.

Kloppend hart van de datastad

Door in het gebied ook te voorzien in woningen en door aansprekende voorzieningen te realiseren, ontstaat reuring en extra aantrekkingskracht voor bedrijven. Hiermee wordt het Innovatie Kwartier als nieuw stedelijk gebied het kloppend hart van datastad Den Bosch.

Voor meer informatie en aanmeldingen, ga naar de website van TenderNed. Neem ook eens een kijkje op de pagina Innovatie Kwartier.