Open call: creëer de nieuwe blikvanger voor de Jeroen Bosch Tuin

In juni 2011 werd een prachtige fresco onthuld in de Jeroen Bosch Tuin, gelegen achter het Zwanenbroedershuis. Deze muurschildering, geïnspireerd op de kunst van Jeroen Bosch, heeft zich ontwikkeld tot een iconische locatie in onze binnenstad. Helaas heeft de tijd zijn sporen nagelaten en is het kunstwerk aan vervanging toe. Daarom organiseert de gemeente een open call voor een nieuw ontwerp.

Een prominente locatie in de binnenstad

De fresco in de Jeroen Bosch Tuin trekt dagelijks vele bezoekers, variërend van lokale bewoners tot toeristen. Stadsgidsen brengen regelmatig een bezoek aan deze plek, die inmiddels flink heeft geleden onder weersinvloeden. Het is tijd voor een nieuw kunstwerk dat deze prominente locatie eer aan doet.

Oproep aan alle creatieve makers in de stad

We nodigen alle creatieve makers in ’s-Hertogenbosch uit om een voorstel in te dienen voor een nieuwe muurschildering voor de “Tuin der Lusten” achter de Orangerie. Het thema van deze open call is: Het Bossche Panorama. Laat je inspireren door de werken van Jeroen Bosch en denk aan een kunstwerk dat niet alleen de gehele muur beslaat maar ook het thema van de tuin weerspiegelt. Bovendien is het een pluspunt als het ontwerp een hint bevat naar het herdenkingsjaar 2029 van het Beleg van ’s-Hertogenbosch. We zoeken naar een ontwerp dat zich verhoudt tot de omgeving en de rijke historie van ’s-Hertogenbosch.

Aanmelden voor deze open call

Waar het nieuwe kunstwerk aan heeft te voldoen qua ontwerpcriteria en voorwaarden krijg je te horen zodra je je aanmeldt voor deze open call. Je krijgt deze dan toegestuurd samen met een plattegrond en foto’s.

Ben jij een professionele culturele maker uit de gemeente ’s-Hertogenbosch? Stuur dan jouw schets in voor deze open call via  het digitaal contactformulier. Voor aanvullende informatie en vragen kan je hier ook terecht.

Lever vervolgens voor maandag 24 juni 2024 jouw schets en CV. Als jouw schets wordt geselecteerd, krijg je van ons de opdracht om dit ontwerp verder uit te werken. Hiervoor is een vergoeding voor uren beschikbaar. Een vakjury kiest uiteindelijk de winnaar, die een passende vergoeding zal ontvangen.