Op zoek naar beste duurzame data idee

Van 9 november tot 17 december is de eerste Duurzame Data Challenge. Studenten van Avans, HAS, Koning Willem I en JADS gaan aan de slag met de vraag: 'Hoe kan jij met gegevens bijdragen aan de duurzame ambities van 's-Hertogenbosch?'. De uitdaging is een opdracht vanuit City Deal Kennis Maken Den Bosch waarbij de gemeente 's-Hertogenbosch is aangesloten als launching customer. Het is onderdeel van één van de vele duurzame die CDKM gaat uitzetten binnen de instellingen.

Duurzame data-uitdaging

Op dinsdag 9 november starten de studenten met een kick-off waar de gemeente meer vertelt over de uitdaging. Vervolgens gaan de studenten over in zelfgemaakte teams aan de slag met het creëren van ideeën. Ter inspiratie zijn er verschillende workshops en lezingen over thema's als data en ondernemerschap.

Ook kunnen studenten inspireren tijdens de Co-creatie dag. Hier pitchen studenten hun eerste ideeën en feedback krijgen van de anderen. Dit om vervolgens het beste idee te kiezen en in dit om te schrijven in een echte businesscase. Gedurende het proces krijgen ze begeleiding van een businesscoach.

De uitdaging wordt afgesloten met een prijsuitreiking op vrijdag 17 december. Hier maakt de jury bekend wie het beste duurzame data concept heeft bedacht en er vandoor gaat met de mooie prijs.

Wat valt er te winnen?

De winnaars krijgen de kans om dit idee door te ontwikkelen in een echte startup. Om ze te helpen, krijgen ze:

  • €10.000,- startkapitaal
  • 1 jaar langs gratis bedrijfsruimte
  • Begeleiding van een ervaren businesscoach

De studenten zijn niet verplicht een startup op te zetten. De prijzen blijven dan staan ​​​​voor diegene die wel het idee verder willen gaan door te ontwikkelen. 

Studenten kunnen zich nu aanmelden voor de challenge via de website van Duurzame Data Challenge.