OnzeAuto biedt elektrische deelauto’s bij kastelen in Haverleij

Tekening van twee auto's bij een flatgebouw.Op 5 november is OnzeAuto met Haverleij BV en Gemeente ’s-Hertogenbosch overeengekomen dat OnzeAuto elektrische deelauto’s gaat aanbieden op woonlocaties voor Slot Haverleij en 9 kastelen, waaronder het nieuwe Heesterburgh en Oeverhuijze.  

Haverleij is landelijk bekend door de karakteristieke vormgeving, die per kasteel verschilt. De kastelen liggen verspreid aan de noordzijde van ‘s-Hertogenbosch. Mede door haar landelijke ligging is de behoefte van bewoners aan een (tweede) auto relatief groot. Om het aantal (geparkeerde) auto’s in de kastelen terug te dringen, wordt binnenkort een alternatieve vorm van mobiliteit aangeboden. Deze is gebaseerd op elektrische deelauto’s, dus duurzaam.  

OnzeAuto is een landelijk opererende aanbieder van elektrische deelauto’s in besloten kring. Gebruikers kennen elkaar of leren elkaar kennen. Het aantal deelauto’s zal in de pas lopen met de concrete vraag naar deelmobiliteit. Gemeente ’s-Hertogenbosch ondersteunt dit initiatief van harte. Het sluit aan bij onze duurzaamheidsdoelstellingen, zoals vastgelegd in het Actieplan Duurzame Mobiliteit. Wethouder Ufuk Kâhya: “Met deze vorm van coöperatieve deelmobiliteit zorgen we voor schoon, slim en toegankelijk vervoer. Zo zorgen we er samen voor dat het prettig leven, wonen en werken blijft in Haverleij.” 

In november worden de bewoners via VvE’s en bewonersgroepen in de kastelen persoonlijk benaderd. Dat zal zoveel mogelijk digitaal gebeuren, vanwege de huidige Corona omstandigheden. Eric van Winsen namens Haverleij: ”Met dit deelinitiatief creëren we meer leefruimte door minder geparkeerde auto’s, minder geluidsoverlast, een sterk verminderde uitstoot van CO2, stikstof en fijnstof. We bieden daarmee een nieuwe dienst van hoog kwaliteitsniveau. Dat past bij Haverleij.”  

OnzeAuto zal bewoners van Haverleij 100% elektrische deelauto’s aanbieden in de vorm van een abonnement. De deelnemers betalen naar gebruik. Marcel Kloprogge namens OnzeAuto: “Deze mobiliteitsoplossing zien we als een logisch verlengstuk van het woonaanbod van Haverleij. Bewoners kunnen via een handige app een elektrische auto reserveren en krijgen de gebruikskosten achteraf automatisch verrekend. Ze besparen aantoonbaar op hun kosten in vergelijking met het gebruik van een eigen auto. Het gebruik van de deelauto’s is daarmee duurzaam, comfortabel én besparend.”  

Haverleij BV is een samenwerkingsverband tussen Gemeente ’s-Hertogenbosch, Heijmans en BPD.


Meer informatie  
Meer informatie over deelmobiliteit kan gevonden worden op de website: https://onzeauto.com/