Ontwerp fietsenstalling westzijde station

We zetten de volgende stap in het proces om een nieuwe tweelaagse fietsenstalling te maken aan het Leonardo da Vinciplein. Het ontwerp voor de fietsenstalling is klaar en de omgevingsvergunning is aangevraagd.

Goede fietsvoorzieningen

Op de plek aan de westzijde van het station verdubbelen we het aantal fietsparkeerplekken naar 800 plekken. Dit doen we omdat we al enige tijd een tekort zien aan voldoende stallingsplekken aan de westzijde van het station ’s-Hertogenbosch.

Wethouder Ufuk Kâhya: “In ons beleid voor duurzame mobiliteit neemt de fiets een belangrijke positie in. Het spreekt voor zich dat we moeten zorgen voor voldoende fietsparkeervoorzieningen. We doen dit om voor reizigers de overstap van het ene naar het andere (schone) vervoersmiddel zo gemakkelijk en aantrekkelijk mogelijk te maken. En zo reizigers te stimuleren om gebruik te maken van het openbaar vervoer.”

Een veilige, goed bereikbare fietsenstalling die past in de omgeving

Vorig jaar hebben we de keuze gemaakt voor de tweelaagse variant op de plaats waar nu ook een fietsenstalling is.  Als de fietsenstalling klaar is, is er genoeg ruimte om meerdere soorten fietsen (gewone fietsen, e-bikes en fietsen met afwijkende afmetingen) te stallen. Deze stalling is tijdelijk en goed in te passen in de omgeving. Bovendien is de nieuw stalling herbruikbaar op een andere locatie op het moment dat de knooppunt ontwikkeling station ’s-Hertogenbosch start.

Hoe ziet het vervolg er uit?

De omgevingsvergunning is nu ingediend. Nadat de omgevingsvergunning is verleend, wordt het werk aanbesteed. We streven er naar dat de fietsenstalling eind 2022 gereed is.

Meer OV minder automobilisten A2

De ontwikkeling van de OV-knoop ’s-Hertogenbosch Centraal Station is een van de belangrijke stappen om automobilisten een keuze te laten maken voor het OV en hiermee de A2 corridor Deil-Vught te ontlasten. Het uitbreiden van de fietsenstalling aan de westzijde van station ‘s-Hertogenbosch is dan ook één van de korte termijn maatregelen in het programma MIRT A2 Deil-Vught.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de pagina Fietsenstalling West.