Onderwijs en gemeente planten samen nieuw bos

Zaterdag 6 november hebben alumni van Avans 4000 bomen geplant in de Diezemonding. Een mooi voorbeeld van hoe groene ambities van onderwijs en gemeente samenkomen.

De GreenOffice-studenten Lisa Heyman en Nick den Bol van Avans Hogeschool droomden groot: een boom cadeau doen aan alle afstudeerders van Avans en daarmee een nieuw bos creëren. Om de natuur te helpen herstellen en het CO2-gebruik van Avans-onderwijs steeds verder te compenseren.

Het bleef niet bij dromen. Ze zochten voor de pilot de samenwerking met Stichting Life Terra en de gemeente ’s-Hertogenbosch wat leidde tot het boomplantevent in de Diezemonding.

Co creatie

Gemeente ’s-Hertogenbosch was meteen enthousiast over het initiatief. Wethouder Mike van der Geld (Energie en Klimaat): “Een supertof idee van deze studenten, en heel goed om het ook echt te kunnen starten. Zo brengen we samen meer groen en meer bos in en om de stad. Mooi, en nodig voor een gezond, groen en klimaatbestendig ’s-Hertogenbosch”.

Het Groen Ontwikkelfonds Brabant steunt met subsidie dit project dat bijdraagt aan de vorming van het Natuurnetwerk Brabant.