Ondernemen met afval centraal in eerste VENTURE TALKS

Avans Hogeschool, Duurzaam ‘s-Hertogenbosch en de Portobello Club organiseren VENTURE TALKS, een nieuw Bosch’ webinarconcept over planeet positief ondernemen. De piloteditie van 19 november 15.30 – 17.00 uur staat in het teken van Ondernemen met afval. Hoe doe je dat succesvol? Welke kansen en uitdagingen liggen er? En hoe is dat voor de stad ’s-Hertogenbosch? Dit en meer verkennen we met Bas van Wieringen van sinaasappelschillenverwerker PeelPioneers, Tom Dullens van het duurzame kledingmerk Environ-Design en Michel de Jong van de Afvalstoffendienst ‘s-Hertogenbosch.

Onder leiding van presentator Rudy van Beurden delen zij vanuit de Avans livestreamstudio hun ervaringen en gaan ze met elkaar en het online publiek in gesprek. Je hoort niet alleen inspirerende praktijkverhalen van twee succesvolle duurzame ondernemers, maar krijgt ook een indruk van de kansen en uitdagingen van ‘s-Hertogenbosch op het gebied van afval. En je gaat er meteen mee aan de slag in een mini-challenge.

De sprekers

Bas van Wieringen is medeoprichter en directeur van PeelPioneers, een circulaire scale-up die sinaasappelschillen, die anders verbrand zouden worden als afval, verwerkt tot ingrediënten voor levensmiddelen, cosmetica en schoonmaakmiddelen. Deze ‘schillenboer van de 21ste eeuw’ is in 2017 opgericht, snel opgeschaald en marktleider in Nederland. Dit jaar heeft PeelPioneers €10 miljoen aan investeringen opgehaald. In 2021 zullen zij met deze investering de grootste schillenfabriek van Europa openen in ’s-Hertogenbosch. 

Tom Dullens is student Commerciële Economie bij Avans en Avans studentondernemer van het jaar 2020. Tom zette Environ-Design  op, een bedrijf in t-shirts en zwembroeken gemaakt van gerecyclede petflessen. Elk kledingstuk bestaat uit 8 gerecyclede petflessen. En ook de productie is duurzaam, de kledingmakers werken onder normale omstandigheden voor eerlijke salarissen. Bekijk ook het filmpje met Tom op YouTube.

Michel de Jong is Hoofd Afvalstoffendienst ’s-Hertogenbosch. Met ruim 160 medewerkers en 60 voertuigen zamelt deze dienst bij meer dan 120.000 huishoudens en ruim 300.000 bedrijven, horeca en instellingen in de regio het afval in. 

Over VENTURE TALKS

ENTURE TALKS combineert inspireren, informeren en netwerken. Avans Hogeschool organiseert dit event samen met Duurzaam 's-Hertogenbosch, de Portobello Club en de andere onderwijsinstellingen in Den Bosch.

Het doel: studenten, ondernemers en inwoners van 's-Hertogenbosch inspireren, informeren en met elkaar in contact brengen rondom innovatieve thema’s met relevante cases uit de regio. Zodat er weer nieuwe ideeën en initiatieven kunnen ontstaan die de stad Den Bosch nóg leefbaarder, mooier, groener en gezonder maken.

Global Entrepreneurship Week 2020

Deze piloteditie van VENTURE TALKS vindt plaats tijdens de Global Entrepreneurship Week 2020. In deze week, die plaatsvindt van 16 t/m 22 november 2020, staan meer dan 140 landen in het teken van ondernemerschap. Bedoeld om een verbinding te leggen tussen ondernemende jonge studenten, onderwijs, overheid en ondernemers.

Aanmelden

Aanmelden is niet meer mogelijk.

Contact

Wil je meer informatie over VENTURE TALKS of over de piloteditie op 19 november? Neem dan contact op met Geoffrey van der Horst van het Avans Ondernemerscentrum (Ggfa.vanderhorst@avans.nl - 06 179 689 39 ) of Tommy Hendriks van Duurzaam 's-Hertogenbosch (tommy.hendriks@s-hertogenbosch.nl - 06 269 699 89).