Oeteldonk 2021 vieren we in verschillende gebieden, met een speciale hoepel hop en een Oetelbox

Tenminste, als het aan de minorstudenten Emerging technologies playground van Avans hogeschool ligt. Als introductie van hun minor gingen ze aan de slag met de vraag “Hoe beleven we Oeteldonk op 1,5 meter?”. Op donderdag 3 september presenteerden zij hun ideeën d.m.v. een korte pitch aan wethouder Jan Hoskam (portefeuillehouder Smart City), minister-president Oeteldonksche Club, directielid en begeleiders van Avans hogeschool en de veiligheidscoördinator van grootschalige evenementen.

Oeteldonk vanuit 3 verschillende invalshoeken

Er werden 3 ideeën gepresenteerd, elk vanuit een andere invalshoek. We trappen af met de hoepel hop. Studenten gaan hierbij uit van het bestaande feest, maar met een fysieke handicap. Feestvierders omhullen zich met een Oeteldonkse hoepel, waardoor het niet mogelijk is dichtbij elkaar te komen. De tweede groep studenten kiest voor het opdelen van de stad in verschillende zones met een maximaal aantal bezoekers. Je krijgt alleen toegang met een ticket. Binnen het gebied heeft elke groep zijn eigen pilspaal, zodat bezoekers zich nauwelijks hoeven te verplaatsen. Wil je niet op één vaste plek staan? Neem dan deel aan de 1,5-meter-kroegentocht. Het laatste idee is gericht op de thuisblijvers. Zij kunnen eenvoudig een Oetelbox bestellen voor volwassenen en/of kinderen. Deze zit vol met Oeteldonkse gadgets. Ook vind je hierin een VR-bril die het mogelijk maakt om er op afstand, doormiddel van een live stream, toch bij te zijn.

De combinatie maakt het sterk

De jury, bestaande uit wethouder Jan Hoskam, Anita Maas (aankomend minister-president Oeteldonkse Club) en Patricia van der Linden (directielid Avans hogeschool) koos niet voor één winnaar. Vooral de combinatie van de 3 ideeën samen vonden zij erg sterk. Jan Hoskam: “juist de drie voorstellen bij elkaar geven de Oeteldonkse verbondenheid weer”. Deze combinatie zorgt ervoor dat we veilig met elkaar in contact komen, plezier hebben en de traditie op een andere manier kunnen beleven.

Minor Emerging technologies playground

De minor Emerging technologies playground wordt voor de derde keer georganiseerd. Dit keer met 45 studenten, dat is ruim een verdubbeling van het jaar ervoor. De deelnemers zijn Avansstudenten van verschillende opleidingen binnen de academie Industriële informatica én studenten van Fontys en HAN University of Applied Sciences. Zij gaan in multidisciplinaire teams aan de slag met innovatieve ideeën en nieuwe technologieën. De opdrachten komen vanuit gemeente ‘s-Hertogenbosch en het midden- en kleinbedrijf. Voorbeelden hiervan zijn het flexibel gebruik van parkeervoorzieningen,  innovatieve fietsenstallingen en smart water.