NK breakdance in Den Bosch

Wie wordt Nederlands jeugdkampioen breakdance? De finale van dit kampioenschap vindt op 16 november plaats in de Maaspoorthallen in Den Bosch.

Dansers vanuit het hele land komen deze dag hun moves en tricks laten zien om de titel mee naar huis te nemen. Ze deden heel het jaar mee aan de competitie van de Nederlandse Breaking League (NBL). De winnaars van deze dag kwalificeren zich om op de wereldwijde podia te staan.

Breakdance
Breakdance is een mengeling tussen kunst en sport. Het is misschien wel de meest spectaculaire dansvorm. Nederland is wereldwijd niet weg te denken in de top. Zo heeft Menno van Gorp afgelopen week (weer!) de wereldkampioenschappen gewonnen in China. Breakdance staat op het programma in 2024 op de Olympische Spelen in Parijs. Op 16 november zijn dansers te zien die in 2024 kans maken om op het podium van de Olympische Spelen te staan. Er is die dag ook veel te doen voor mensen die komen kijken. Denk aan graffiti spuiten, dansworkshops volgen en breakdance battles (wedstrijden) voor 18-plussers.

Nederlandse toppers
De Nederlandse Breaking League (NBL) organiseert nu voor het vierde jaar het jeugdkampioenschap. Dit jaar wordt dit evenement voor het eerst in Den Bosch georganiseerd. Het wordt grootser aangepakt. “We zijn trots dat de Nederlandse toppers hier te bewonderen zijn. We willen namelijk meer ruimte geven aan de urban scene. Ook is er een grote kans dat er wat Bosschenaren zullen strijden op het kampioenschap,” aldus Mike van der Geld, wethouder van Cultuur.

Voorrondes
Voordat de grote finale dag zal plaatsvinden, organiseert NBL ook een voorronde in Den Bosch op 13 november. Hier komen deelnemers uit Den Bosch en omstreken op af. Een dag waar iedereen strijdt om een plekje op het jeugdkampioenschap te bemachtigen.

Kijk voor meer informatie op de website van de NBL