Nieuw culinair concept bij Lalalaa

Feest- en Eetcafé Lalalaa in de Ridderstraat in ’s-Hertogenbosch is al ruim 15 jaar een begrip onder jong en ouder. In juli 2017 sloeg het noodlot toe en legde een verwoestende brand de kroeg volledig in as. Na een ingrijpende verbouwing kon het populaire café op 2 augustus 2018 eindelijk weer open.

Met een eigentijds interieur, een nieuwe vormgeving en – sinds een paar maanden - een culinaire lunch- en dinerkaart. Voor het laatste strikten uitbaters Marcel van Zwam en Emiel Linssen topchef Levi Janssen, die zijn sporen verdiende bij sterrenrestaurants als Chalet Royal en De Swaen in Oisterwijk.

Eclectisch interieur

Optimistisch als ze zijn, maakten Marcel en Emiel van de nood een deugd. “De brand veroorzaakte veel problemen, maar ook kansen. “We wilden al langer van koers veranderen bij Lalalaa en nu moesten we wel”, aldus Van Zwam. Zijn creativiteit en neus voor bijzondere, gebruikte objecten en materialen kwamen hierbij goed van pas. “Ik wilde een eclectisch interieur bouwen door vintage en

modern met elkaar te combineren. Zo hebben we de retro bar die ik vond op Marktplaats voorzien van een nieuw marmeren blad en vier tappunten voor speciaalbier.” En achterin vind je de originele lambrisering van café De Meierijsche Kar dat vorig jaar voorgoed dichtging. “Zo leeft De Kar toch een

beetje voort bij ons.”

Culinair feestcafé

Dat Van Zwam en Linssen (tevens eigenaars zijn van café Cosmopoliet in de Kolperstraat en De Boulevard op de Pensmarkt), niet vies zijn van innovatie blijkt wel uit het nieuwe culinaire concept voor Café Lalalaa. Marcel: “In het weekend gaat hier vanaf 23.00 uur het dak eraf. Te gek, maar we zijn meer dan een feestcafé voor jongeren. Van donderdag tot en met zondag kan je bij ons ook terecht voor een goede kop koffie, een lekker speciaalbiertje en écht lekker eten. Vandaar ook ons nieuwe motto: La Bière, La Fête, Laa Cuisine. We wilden geen standaard sateetje en spareribs meer op het menu, maar iets bijzonders. Mede daarom hebben we het rookhok vervangen door een

nieuwe keuken en chef Levi Janssen gerekruteerd om een laagdrempelig culinair concept te ontwikkelen. Dit heeft geresulteerd in een nieuwe lunch- en dinerkaart met verfijnde gerechten voor een klein prijsje, wat ons het enige culinaire feestcafé in Den Bosch en misschien zelfs in heel Nederland maakt.”

#instadinelalalaa

Een culinair menu serveren bij een feestcafé vraagt inderdaad om lef. Denk aan een broodje met Pata Negra met olijvensalade, een brioche met kalfstartaar, gerookte paling en kwartelei en een ensemble van langoustines, zalm, gember en komkommer. Klinkt chic en prijzig, maar alle gerechtjes kosten tussen de 5 en 11 euro en zijn dus makkelijk te combineren. Om het concept te promotenorganiseerde Café Lalalaa onlangs een diner voor populaire foodbloggers uit de regio en zij waren unaniem enthousiast over de smaak en versheid van de gerechten. Hun bevindingen deelden ze op Instagram en Facebook met de hashtag #instadinelalalaa.

De keuken van Café Lalalaa is geopend op donderdag tot en met zondag vanaf 12.00 uur. Kijk voor het complete menu op www.lalalaa.nl. Bezoekadres: Ridderstraat 10, 5211 KA in ’s-Hertogenbosch.

Fotocredits: Henk van Vugt