Impressie: woonboulevard

Op woensdag 16 oktober troffen we diverse inwoners op de Woonboulevard. Het was, in tegenstelling tot de zonnige Veiligheidsdag, een koude en druilerige dag. We spraken er veel mensen uit verschillende wijken. Van toegewijde inwoners uit Orthen tot actieve bewoners uit de Kruiskamp. Dat gaf weer een mooi divers beeld van wat mensen willen en vinden.

Actief op mensen afstappen

Precies bij een aantal bouwmarkten plaatsten we die woensdag de camper. Mensen kwamen er vooral voor enkele boodschappen. Door de juiste vragen te stellen en actief op mensen af te stappen, bleken toch veel mensen bereid om in gesprek te gaan.

Volop verscheidenheid

De diversiteit en verscheidenheid viel positief op! Ieder gesprek was weer anders. Zo spraken we iemand die voor de gemeente een geheel andere rol ziet weggelegd. Ook iemand die vol trots vertelde over de rol van Orthen in de geschiedenis van Den Bosch. We hoorden over veranderingen in het onderwijs. Een geïmmigreerd echtpaar vertelde over hoe welkom zij zich voelen in Den Bosch. En we spraken met iemand die zich al jarenlang inzet voor schuldhulpverlening.