Impressie: Winkelcentrum Maaspoort

Op woensdagmiddag 6 november stonden we met de camper voor de ingang van winkelcentrum Maaspoort. Net zoals bij de andere winkelcentra konden we hier in gesprek met veel verschillende mensen. Het was een drukte van jewelste van ouders met kleine kinderen, grootouders met kleinkinderen, groepjes scholieren, jongeren en veel mensen uit de buurt. Gelukkig was het weer ons dit keer weer goed gezind, want we konden weer in de zon staan.

De verschillende bezoekers zorgden er ook voor dat er veel verschillende onderwerpen langskwamen. Een vrouw die 18 jaar in Nederland woont, vertelde over een recente hartaanval. En dat ze na goede zorg in het ziekenhuis, nu wel helemaal leunt op de mantelzorg van haar zoons. Ook spraken we met enthousiaste jeugd die graag meer speelvoorzieningen wil. En een jonge moeder die graag meer verlichting in de buitenruimte zou zien zodat haar zoontjes veilig op straat kunnen spelen. 

We spraken ook een inwoner van Maaspoort die graag naar het centrum gaat. En waar sommige mensen een bruisend centrum belangrijk vinden, gaf deze man aan dat een zondag zonder evenement, waarop je ‘gewoon’ even kan winkelen ook erg fijn is. Ook als het gaat om parkeerplaatsen in het centrum hoorden we verschillende geluiden. Zowel een wens voor betaalbare parkeerplaatsen, als de wens voor een meer autoluwe binnenstad.