Impressie: voorproefje in Groot Tuighuis

Op donderdagavond 10 oktober was er een eerste voorproefje van de campertour. In de commissie Bestuur nodigde burgemeester Jack Mikkers de fractievoorzitters hiervoor uit. Samen met hun buurman of buurvrouw. We ontvingen hen in het Groot Tuighuis. Uiteraard daagden we ze uit om mee na te denken over de toekomst. Ook de camper zelf stelden we op. In deze setting gingen we in gesprek.

Eerste bijzondere gesprekken

Vragen die bijvoorbeeld centraal stonden, waren ‘Woon je hier met plezier?’ en ‘Waar ben je trots op in ’s-Hertogenbosch?’. Tijdens dit voorproefje waren we uiteraard nieuwsgierig naar de eerste reacties. En of we met dit soort vragen daadwerkelijk een gesprek over de toekomst kunnen hebben. Dat lukte. Er ontstonden bijzondere gesprekken. Daarin passeerde veel de revue.

Geluisterd, doorgevraagd en gelachen

Het ging bijvoorbeeld over de rol van het muziekonderwijs, over naar school fietsen, over studeren, over jongeren die verhuizen naar plekken buiten de gemeente, over de groei van Den Bosch en over plekken om elkaar te ontmoeten. Het ging ook over wat wonen hier fijn maakt. En hoe we dat zo houden. Er werd geluisterd, doorgevraagd en gelachen. Een geslaagd voorproefje dus!