Impressie RKVV Nulandia

Ook op zondag 27 oktober wordt er in de gemeente ‘s-Hertogenbosch volop gevoetbald. Vandaag stond de camper in Nuland, voor het clubhuis en het voetbalveld van RKVV Nulandia.

Tussen de wedstrijden door konden we in gesprek met veel voetballers, supporters en vrijwilligers. Het tassenhok stond direct naast de camper, dus veel spelers maakten gelijk even van de gelegenheid gebruik om te vragen wat we hier deden. De toekomst? “Nuland zit in je genen, kom je nooit vanaf”.

Maar er waren zeker dromen en wensen voor de toekomst. Openbaar vervoer werd heel vaak genoemd. Om in het weekend te kunnen voetballen, moet je met de auto komen. Als je ’s avonds wilt afspreken in Den Bosch, moet je met de auto. “Dat is toch niet goed voor het klimaat?”. Voor de jongeren van de toekomst hopen ze op een goed OV.

Winkels en cafés, werden ook veel genoemd. “Als je een schoenveter nodig hebt, moet je al naar Rosmalen of Heesch.” Je moet hier wel online shoppen, behalve de supermarkt is hier niets meer. Wat maakt Nuland zo plezierig om te wonen? De gemeenschap, de verenigingen, familie en vrienden “kortbij”. Daar kom je voor terug, ook na studies in het westen. Als dat in de toekomst zo blijft, dan blijft het goed wonen. En dat was het andere veelgenoemde thema:  goede en betaalbare woningen in Nuland, want het liefst blijf je daar of keer je er naar terug.