Impressie FC Engelen

Op zaterdag 26 oktober spraken we supporters, kinderen en vrijwilligers bij voetbalvereniging FC Engelen. ’s Morgens troffen we al direct ouders met hun kinderen langs de lijn. We spraken veel inwoners uit Engelen, maar ook uit Kruiskamp en Maaspoort. Met onderstaande voorbeelden geven we een indruk van waar een aantal van de gesprekken over gingen.

Een echtpaar en hun zoon benoemden dat ze hun omgeving graag veilig willen hebben én houden voor de toekomst. En ook dat ze zich op dit moment prettig voelen in de wijk waar ze wonen. Ze beoordeelden Engelen als een fijne plek om te wonen.

Twee jongens van 17 en 18 jaar vertelden dat ze weinig buiten komen. Ze gamen liever. Wel gaan ze steevast elke zaterdag naar de voetbalvereniging om te sporten. En gaan naar school om schilder te worden. Ze vinden het belangrijk om na hun opleiding hun eigen geld te verdienen. Een andere jongen van dezelfde leeftijd is juist veel buiten. Hij is ook actief vrijwilliger bij FC Engelen. Dat maakt ook dat hij zijn opleiding volgt in de richting van activiteiten begeleiden op bijvoorbeeld campings. Ook hij wil werk doen wat hem plezier geeft en vooral: buiten zijn.

We raakten ook in gesprek met iemand die oorspronkelijk uit Den Bosch komt, studeerde in Nijmegen en daarna voor de groene omgeving verhuisde naar Engelen. Ze waardeert de rust, de weilanden en de nabijheid van de Maas. Het prettige wandelen rond Engelen werd vaker genoemd. Mensen vinden het belangrijk dat dat voor de toekomst behouden blijft. En men ziet kansen voor de verbetering van recreatie bij het Engelermeer.

We kijken weer terug op waardevolle gesprekken!