Iedereen evenveel ongelijk

Iedereen evenveel ongelijk. Dit is de titel van het gevelgedicht dat vanaf vandaag te zien is in het Paleiskwartier. Stadsdichter Doeko L. schreef het gedicht. Het hangt nu op de gevel van het gebouw met de sheddaken aan de Hofvijver. Wethouder Mike van der Geld: “De komende jaren geven we in de Spoorzone ruimte aan verschillende beeldende en interactieve kunstuitingen. Waarbij mensen worden uitgedaagd om te reageren. Dit gedicht kan over van alles gaan. We zijn benieuwd waar jij aan denkt als je het leest.”

Foto van Doeke met het gevelgedicht in zijn hand

Iedereen evenveel ongelijk 

Ik weet nog goed waar 
de verwarring begon: 
aan de andere kant 
van het station 

Aan welke kant 
je ook gaat staan… 
het ligt altijd 
ergens anders aan 

Doeko L.  
Stadsdichter Den Bosch 2022 

Zinnig Zuiden

In samenwerking met Zinnig Zuiden kwam het gedicht tijdens de onthulling tot leven. Zinnig Zuiden is hét podium en de community voor spoken word in en uit het zuiden. De woordkunstenaars verwoorden, verrijken en verbinden. Spoken word artiesten Joshua Snijders, Nannette Poortinga en Qube, ofwel Jasper van den Bovenkamp  gaven hun interpretatie van het gedicht van Doeko L. Benieuwd hoe dat eruit zag? Volg Zinnig Zuiden op Instagram.

Het gedicht is ook gratis verkrijgbaar als ansichtkaart. Je vindt de kaarten vanaf 22 december bij het Stadhuis en op het Stadskantoor. Zolang de voorraad strekt.

Interactieve kunst

Door ruimte te creëren voor  verschillende vormen van kunst in de Spoorzone wordt het gebied nog levendiger. De openbare ruimte is uiteindelijk meer dan alleen de inrichting ervan. Naast de stenen, de bankjes, de verlichting en het groen gaat het er ook om hoe je de openbare ruimte in de stad ervaart. ’s-Hertogenbosch als stad waarmee je je kunt identificeren, die inspireert en waarmee je je verbonden voelt.

Meer informatie over interactieve kunst in de Spoorzone lees je op de pagina Spoorzone.