Horeca haakt aan bij fietsroute Linie 1629

De fietsroute van Linie 1629 brengt je niet alleen naar historische locaties, maar ook naar gezellige terrasjes. Fietsers kunnen onderweg genieten van bijvoorbeeld een Linie 1629 pannenkoek of eindigen met een speciaalbiertje. De eerste horecalocaties zijn inmiddels aangehaakt en zichtbaar in de Linie 1629 route app.

De fietsroute Linie 1629 volgt de restanten van de aangelegde belegeringswerken door Frederik Hendrik tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Het is een afwisselende route van 49 kilometer door de gemeenten ’s-Hertogenbosch, Heusden, Sint-Michielsgestel en Vught. Via de Linie 1629 route app kan iedereen op pad met twee ooggetuigen van het Beleg van ’s-Hertogenbosch. De app biedt sinds kort ook ruimte voor horecaondernemers om hun aanbod te delen.

De wethouders Huib van Olden (’s‑Hertogenbosch), Thom Blankers (Heusden), Peter Raaijmakers (Sint-Michielsgestel) en Yvonne Vos (Vught) namen alvast een voorproefje bij twee deelnemende horecazaken na een gezamenlijke fietstocht. 

Fietsen en proeven

Huib van Olden: “De fietsroute van Linie 1629 biedt de horeca mooie kansen voor samenwerking met het erfgoed. Bezoekers en inwoners genieten van de prachtige natuur en indrukwekkende cultuurhistorie in onze gemeenten, maar kunnen ook lekker eten en drinken.” Thom Blankers vult aan: “De horecagelegenheden hebben de deuren voor lange tijd moeten sluiten. De toevoeging in de route app is een steuntje in de rug”. Ook Yvonne Vos beaamt dit: “Heel fijn dat mensen weer in contact kunnen komen met al het moois en lekkers dat ondernemers te bieden hebben.” Peter Raaijmakers sluit nog af met een oproep: “We nodigen ook andere enthousiaste ondernemers uit om aan te haken bij Linie 1629.”

Over fietsroute Linie 1629

In 2029 is het 400 jaar geleden dat het roemruchte Beleg van ’s-Hertogenbosch plaatsvond. De vier gemeenten willen in aanloop naar 2029 de linie van 1629 zichtbaar en beleefbaar maken. Dit doen zij in gezamenlijke afstemming met de provincie in het kader van de Zuiderwaterlinie en maatschappelijke partijen als stichting De Groene Vesting en de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch. Kijk voor meer informatie en voor het downloaden van de route app op: www.linie1629.nl

Fietsende man