Hoe ziet jouw woning of bedrijf eruit in 2050? Meld je aan en maak je klaar voor de toekomst

In 2050 moet Nederland aardgasvrij zijn, dat heeft de overheid bepaald. De komende 30 jaar gaan alle woningen en andere gebouwen van het aardgas af dus ook die van jou. Hoe we dat doel samen gaan bereiken, moet in 2021 duidelijker worden. Dan stelt de gemeente ’s-Hertogenbosch een visie op voor de overstap naar een aardgasvrije gemeente: de Transitievisie Warmte. Op dinsdagavond 15 december is er een informatieavond van Gemeente ‘s-Hertogenbosch met uitleg hoe dat wordt opgesteld en wat dat betekent voor jou.

Bereid je voor

We weten nu nog niet hoe jouw huis in de toekomst verwarmd wordt. De Transitievisie Warmte geeft je een eerste indruk. Is jouw buurt bijvoorbeeld geschikt voor een warmtenet? Of moet elke woningeigenaar zelf aan de slag met bijvoorbeeld een warmtepomp? Dit en nog veel meer vragen bespreken we op dinsdag 15 december.

Uiteraard hoef je niet te wachten op de uiteindelijke visie. Je kunt nu al beginnen met de juiste stappen nemen om je huis of bedrijfspand ‘toekomstproof’ te maken. Dat begint bij het terugdringen van je energieverbruik, bijvoorbeeld door te isoleren. Energie besparen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Extra fijn: je krijgt subsidie voor bepaalde duurzaamheidsmaatregelen. Dat geldt voor zowel bedrijven als woningeigenaren.

Aanmelden

De bijeenkomst vindt online plaats vanaf 19.30 uur. Meld je aan via email naar economie-energie@s-hertogenbosch.nl. Je krijgt een paar dagen van tevoren de agenda en een link waarmee je op 15 december kunt meedoen.

Mike van der Geld, wethouder Klimaat: Praat jij mee op 15 december over de Transitievisie Warmte?!