Herbruikbare bouwmaterialen gezocht!

Boschgaard is een woonproject dat flink aan het pionieren is op het gebied van duurzaam bouwen en zelfwerkzaamheid in Den Bosch. Het is in Den Bosch het eerste bouwproject binnen de sociale huur waarbij het initiatief volledig bij de toekomstige bewoners vandaan komt. 

In samenwerking met woningcorporatie Zayaz gaan we 19 sociale huurwoningen en een buurtcentrum neerzetten in De Graafse Wijk, en nemen daarbij duurzaamheid zeer serieus. Een van de belangrijkste keuzes die we op het gebied van duurzaamheid hebben gemaakt, is dat we gaan bouwen met hergebruikte materialen. We hebben ondertussen al aardig wat in onze loods verzameld, maar voor de bouw in juni kan beginnen zijn we nog druk op zoek naar materialen! 

Op de website van Boschgaard staat een overzicht van de meest actuele materialen waar we naar zoeken, deze wordt regelmatig geüpdatet. Omdat we 19 woningen gaan bouwen zijn we voornamelijk op zoek naar grotere partijen. We gaan graag samenwerkingen aan met sloop- en renovatiebedrijven, maar bijvoorbeeld restpartijen met productiefoutjes van fabrikanten kunnen ook geschikt voor ons zijn. Uiteraard hebben we hiervoor budget beschikbaar. Alle tips zijn welkom, neem gerust contact op via bouwen@boschgaard.nl