Geen rente voor verduurzamen van huis voor mensen met kleine portemonnee

Heeft u een verzamelinkomen tot 45.014 euro per jaar en wilt u uw koophuis verduurzamen? Vanaf 1 november hoeft u dan geen rente meer te betalen op een lening van het Nationaal Warmtefonds om uw huis te verduurzamen. Deze Energiebespaarlening met 0% rente is één van de maatregelen die zorgt dat huizen sneller verduurzaamd worden en zo zorgen dat mensen energie besparen.

Veel mensen willen op dit moment hun huis verduurzamen om energie te besparen. Maar niet iedereen heeft het geld om zijn of haar huis te verduurzamen. Daarom is er vanuit het Rijk het Nationaal Warmtefonds, hier kunt u een lening afsluiten om energiebesparende maatregelen aan te schaffen zoals zonnepanelen, spouwmuurisolatie of nieuwe kozijnen. Mensen met een verzamelinkomen tot 45.014 euro per jaar hoeven vanaf november geen rente meer te betalen over die lening. Deze maatregel geldt in ieder geval voor twee jaar, daarna wordt gekeken of de maatregel langer nodig is.

Minister de Jonge: “We weten dat elke euro die je besteedt aan verduurzaming zichzelf terugverdient. Maar veel mensen hebben dat geld niet. Juist daarom is een renteloze lening bij het Warmtefonds een uitkomst. Dit aanbod helpt gezinnen om de hoogte van de energierekening terug te dringen. Zeker omdat je het kan combineren met andere maatregelen om verduurzaming goedkoper en simpeler te maken.”

Wilt u uw huis verduurzamen met een lening van het Nationaal Warmtefonds? Kijk dan op de website van Warmtefonds.

Wilt u advies, tips of een overzicht van de subsidies die er zijn om uw huis te verduurzamen? Ga dan naar de website van Brabant Woont Slim.