Gebruikers elektrische auto tevreden & steeds meer delen in Den Bosch

Goed nieuws! Het gebruik van elektrische auto’s neemt toe. En 93% van de bestuurders is erg tevreden. De tevreden gebruikers willen graag elektrisch blijven rijden en een groot deel verwacht bij een volgende auto ook de elektrische keuze te maken. Dat is een mooie ontwikkeling. Lees er meer over op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Steeds schoner én steeds meer delen in Den Bosch

Naast meer schone manieren om je te verplaatsen werken wij in Den Bosch ook aan meer delen met z’n allen, zogenaamde duurzame deelmobiliteit. Dat kan je zelf doen met je eigen elektrische auto. Daarnaast zijn er allerlei elektrische deelinitiatieven, waar je gebruik van kunt maken via een online account. Enkele voorbeelden van initiatieven met elektrische deelauto’s in Den Bosch zijn GoodMoovs, OnzeAuto, BuurAuto en Amber.

Goedkoper dan een (grotendeels stilstaande) auto bezitten

Reizen met behulp van elektrische deelmobiliteit is goedkoper dan een of meerdere eigen auto’s in bezit hebben. Denk alleen al aan wegenbelasting en onderhoud. Steeds meer autobezitters zien een elektrische deelauto als beter initiatief voor een tweede auto. Anderen stappen zelfs helemaal over op deelmobiliteit en maken volledig gebruik van elektrische deelauto’s, deel(bak)fietsen en deelscooters in combinatie met OV. Lopen en de ‘gewone’ fiets kan natuurlijk ook. Dan werk je ook nog eens aan je gezondheid!

Een fijner straatbeeld en gezondere lucht

Waar veel stadsgenoten ook voor overstappen op schonere deelmobiliteit, is het milieu en een gezondere stad. Voor zichzelf, kinderen en kleinkinderen. Als wij Bosschenaren het aantal auto’s met vieze uitlaatgassen in de stad minderen, zorgen we samen voor: 

  • Minder blik in het straatbeeld
  • Dus meer ruimte in de wijk voor plezier en groen
  • En schonere, gezondere lucht in de stad!

Meer informatie of meedenken?

Wil je meer informatie of meedenken over hoe je in jouw wijk meer duurzame mobiliteit kan stimuleren? Neem gerust contact op met Manon de Kok, projectleider 073elektrisch, info@073elektrisch.nl